Медики у Смілі отримали в підмогу сучасні апарати УЗД

28.10.2020
Медики у Смілі отримали в підмогу сучасні апарати УЗД

Нове медичне обладнання у Смілянській багатопрофільній лікарні імені Софії Бобринської вже працює. (Фото з «Фейсбука».)

Смілянська лікарня імені Софії Бобринської поповнилася дороговартісним обладнанням.
 
Як розповіла «УМ» голова місцевої РДА Валерія Бандурко, завдяки субвенції з державного бюджету району на обладнання для цієї лікарні надійшло 2 мільйони 500 тисяч гривень.
 
Тож лікувальний заклад провів тендерні процедури і придбав iз тих коштів надсучасний апарат УЗД вартістю 1 мільйон 990 тисяч гривень. 
 
Також придбано відкриту реанімаційну стійку для новонароджених за 181 670 гривень. На стадії завершення тендерних торгів перебуває також закупівля гістероскопа з відеосистемою та монітором.
 
«Закуплене обладнання дозволить розширити обсяги надаваних послуг iз діагностики патології внутрішніх органів i функціонування систем організму, стану судин. Також придбане обладнання поліпшить якість надання медичної допомоги новонародженим, особливо — недоношеним в умовах акушерсько-гінекологічного стаціонару», — наголошує пані Валерія.
 
Бюджету Сміли передбачено також субвенцію в сумі понад 2 мільйони 348 тисяч гривень. На ці кошти міській лікарні вже придбали апарат ШВЛ для неонатологічної допомоги та вiсiм медичних функціональних ліжок для реабілітації.
 
Заплановано ще придбати комплект системи відеогастроскопу з процесором, апарат iз міостимуляції, комплекс комп’ютерного елетронейроміографічного обладнання, автоматичний біохімічний аналізатор, вiсiм медичних прилiжкових тумб i комплекс системи ендоскопічної цифрової відеокамери з гістероскопом.
 
«Безсумнівно, такі медичні обновки стануть корисними для наших лікарень i врятують не одне людське життя», — впевнена Валерія Бандурко.
 
Нагадаємо, у травні представники Всеукраїнського Об’єднання «Черкащани» подарували Смілянській районній лікарні імені Софії Бобринської довгоочікуваний і необхідний апарат штучної вентиляції легень.
 
То була непересічна подія для району, адже далеко не всі високопосадовці чи підприємці безплатно допомагають Смілянщині. Ініціатором закупівлі такого необхідного для райлікарні в період пандемії обладнання був секретар політичної ради ВО «Черкащани» Анатолій Семинога, який особисто привіз апарат ШВЛ у лікарню.