Під прикриттям ОБСЄ: окупанти на Донбасі шпигують у нарукавниках із написом «СЦКК»

28.10.2020
Протягом минулої доби в районах відповідальності українських бригад зафіксовано три порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації та їхніми посіпаками.
 
Неподалік населених пунктів Мар’їнка та Широкине російсько-окупаційні війська застосували стрілецьку зброю. У перед­місті Авдіївки противник відкривав вогонь iз гранатометів різних систем.
 
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у щоденному  звіті, опублікованому 26 жовтня, зафіксувала присутність членів російських збройних формувань на території та поблизу ділянок розведення у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському.
 
Зокрема, в районі Станиці Луганської в межах ділянки розведення на непідконтрольній урядові території спостерігачі бачили трьох членів збройних формувань на південь від нового прольоту мосту біля контрольно-пропускного пункту.
 
В межах ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіусу дії зафіксував особу на колишній позиції збройних формувань РФ.
 
«24 та 25 жовтня за межами ділянки розведення спостерігачі бачили членів збройних формувань (із нарукавними пов’язками з написом «СЦКК»), які зайшли вглиб ділянки розведення до місця приблизно за 350 метрів на північ від її південного краю, а згодом повернулися.
 
24 жовтня члени з­бройних формувань йшли у супроводі трьох осіб у захисному спорядженні», — зазначається у звіті. Також 25 жовтня, здійснюючи моніторинг на південному краю ділянки розведення, члени патруля Місії зафіксували 10 пострілів з озброєння не­встановленого типу.
 
Тим часом, за словами міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова в інтерв’ю телеканалу «Україна 24», 10 листопада влада планує відкрити два новi контрольнi пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування — у Золотому та Щасті Луганської області.
 
«Я персонально за це відповідаю, за підготовку українською стороною на підконтрольній уряду території двох хабів, і я сподіваюся, що окупаційні режими з того боку також завершать свої інфраструктурні роботи», — заявив міністр.
 
За його словами, в межах ТКГ також було укладено попередню домовленість про нові локації для розмінування, а також визначено чотири локації, де може відбутися розведення військ.
 
Нагадаємо, в Луганській області поки що діє лише один пункт пропуску — у Станиці Луганській. Він пішохідний. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій прогнозувало, що два КПВВ повноцінно запрацюють у Золотому та Щасті.