Після сенсаційної перемоги над «Реалом» «Шахтар» зіграв у нічию із «Ворсклою»

27.10.2020
Після сенсаційної перемоги над «Реалом» «Шахтар» зіграв у нічию із «Ворсклою»

Гравці «Ворскли» у гостях поділили очки з чинним чемпіоном країни. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Після сенсаційної перемоги над «Реалом» у Лізі чемпіонів додому футболісти «Шахтаря» повернулися справжніми героями.
 
Щоправда, часу, аби повною мірою насолодитися всією палітрою смаку та аромату неочікуваного здобутку, у команди Луїша Каштру не було.
 
Загалом, відпочивати на переможних лаврах після локальних успіхів у футболі не прийнято, адже після одного виклику з’являється інший, також не менш серйозний.
 
Звісно, полтавська «Ворскла» виглядає й звучить не так потужно, як мадридський «Реал», утім після старту поточного чемпіонату країни команда Юрія Максимова впевнено закріпилася в групі лідерів.
 
У минулі роки полтавчани не раз дозволяли донецькому гранду познущатися над собою, однак цього разу «Шахтарю» опонувала зовсім інша «Ворскла». І дарма, що через оголошений у Полтаві червоний рівень епідемічної небезпеки від початку домашній для підопічних Максимова поєдинок перетворився на гостьовий матч у Києві.
 
Цікаво, що спочатку поєдинок «Ворскла» — «Шахтар» дирекція УПЛ перенесла з Полтави до Олександрії. Однак через складнощі з розміщенням своєї делегації в цьому невеличкому місті (готель на той час уже був заброньований іншою футбольною командою) «гірники» відмовилися від цієї пропозиції, після чого функціонери прем’єр-ліги постановили змінити в парі приймаючу сторону. Водночас зіграти з «Ворсклою» на своїй віднедавна домашній арені «помаранчево-чорні» не змогли.
 
Оскільки в той день на НСК «Олімпійський» київське «Динамо» приймало «Олександрію», то протистояння «гірників» i «ворсклян» відбулося на НТК ім. Баннікова.
 
Хай там як, а навіть граючи проти чинного чемпіона в гостях, «ворскляни» досягли високого для себе результату. «Нічия з «гірниками» для нас — як перемога», — сказав після поєдинку головний тренер «Ворскли». На гру проти команди Юрія Максимова у складі «Шахтаря» вийшли всі ті, хто нещодавно посоромив іменитий «Реал», однак відсвяткувати другу за тиждень перемогу підопічним Каштру не вдалося.
 
«Ті, хто грають, виснаженi, тому що матчі йдуть кожні три дні, а ті, хто був інфікований коронавірусом, не мають необхідних фізичних кондицій, оскільки лише кілька днів тому повернулися до тренувань. Тож, з одного боку, в нас є дуже втомлені гравці, а з іншого — не підготовлені. Зараз у команди найважчі часи», — Луїш Каштру пояснив чергову втрату очок його підопічними в чемпіонаті.
 
Осічкою «гірників» одразу скористався його головний конкурент у чемпіонській гонці. Нехай і з мінімальним рахунком, але «Динамо» виграло свій матч проти «Олександрії» і відірвалося від донецького клубу в турнірній таблиці на чотири бали, ставши при цьому ще й одноосібним лідером чемпіонату. Забивши зусиллями захисника Дениса Попова блискавично швидкий м’яч, динамівці, як-то кажуть, «на мінімалках» довело гру до переможного кінця. Щоправда, через свою легковажність догравати поєдинок «біло-сині» змушені були в меншості — рятуючи ситуацію після власної обрізки, динамівський «плеймейкер» Микола Шапаренко наразився на пряму червону картку.
 
Звісно, ситуація для «Динамо» неприємна, але не так, щоб критична, зважаючи на достатній кадровий резерв у лінії півзахисту. Примітно, що проти «Олександрії» в «основі» динамівців вийшов Денис Гармаш, в якому, схоже, Луческу спробує розкрити не до кінця використаний іншими очільниками «біло-синіх» потенціал.
 
«Працюючи під орудою Мірчi Луческу, ми дізнаємося чимало нової інформації. Наставник розповідає й показує нам, як краще й легше діяти, аби зберігати свої сили. Акцент робиться на тактичних елементах, аби ми більше думали на полі — грали не за рахунок «фізики», а головою», — пояснює динамівець Попов.
 
А от співпраця футболістів «Львова» з грузином Георгієм Цецадзе добігла кінця. Після того як «городяни» зазнали п’ятої поразки в шести матчах ЧУ, грузинський спеціаліст написав заяву про відставку. Останнім поєдинком Цецадзе на чолі львівського клубу був програний поєдинок «Дніпру-1» (1:3), у якому, нагадаємо, нещодавно також відбулася тренерська рокіровка. Під орудою Ігоря Йовічевича «дніпряни» вже здобули дві перемоги поспіль, надихнувши почесного президента клубу Юрія Березу на думки про гімн Ліги чемпіонів у Дніпрі.
Тим часом першу домашню перемогу в поточному чемпіонаті відсвяткувала «Зоря», котра після фіаско в Англії в Запоріжжі розгромила новачка еліти — «Рух». Водночас двоє інших дебютантів прем’єр-ліги в минулому турі — «Інгулець» та «Минай» — розписали «мирові». При цьому представники Кіровоградщини, зігравши внічию з «Маріуполем»,  уп’яте в сезоні поділи очки з суперником. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 7-й тур. «Шахтар» — «Ворскла» — 1:1, «Динамо» — «Олександрія» — 1:0, «Олімпік» — «Десна» — 0:2, «Львів» — «Дніпро-1» — 1:3, «Інгулець» — «Маріуполь» — 1:1, «Колос» — Минай» — 2:2, «Зоря» — «Рух» — 4:0.
 
Турнірне становище: «Динамо» — 17, «Ворскла» — 15, «Шахтар» — 13, «Десна», «Колос» — 12, «Маріуполь» — 11, «Олімпік», «Зоря», «Олександрія» — 9, «Дніпро-1» — 8, «Інгулець» — 5, «Минай» — 5 (6 матчів), «Рух» — 2, «Львів» — 1 (6).
Бомбардир: «Кулач» («Ворскла») — 5.