Олександр Усик організував під Києвом «оглядини» молодих боксерів

04.08.2020
Олександр Усик організував під Києвом «оглядини» молодих боксерів

Після завершення аматорської кар’єри Віктор Вихрист завдяки промоутерській компанії «Усик17» провів свій другий бій на профіринзі. (Фото з сайта xsport.ua.)

Опинившись без роботи на час коронавірусного карантину, кілька вітчизняних боксерів узялися реалізовувати бізнес-проєкти, безпосередньо не пов’язані з їхнім виходом до рингу.
 
 
Приміром, екс­чемпіон світу за версією WBC у середній вазі Олександр Гвоздик вирішив узагалі повісити боксерські рукавички на цвях і сконцентрувався на іншій справі.
 
 
«У цій ситуації з коронавірусом я розумів, що мені доведеться починати все з нуля. Ніхто не збирався відразу після поразки надати мені шанс поборотися за чемпіонський титул. Тож я шукаю нові можливості в житті, окрім боксу. Я здоровий і сповнений сил», — так Гвоздик прокоментував своє рішення зав’язати з боксерською кар’єрою.
 
Двоє інших товаришів Гвоздика — Олександр Усик та Василь Ломаченко — про завершення своєї боксерської кар’єри не думають, проте в умовах коронавірусної пандемії мають проблеми з організацією своїх наступних поєдинків.
 
Не маючи можливості отримувати гонорари за вихід у ринг, обоє друзів заявили про старт власних проєктів.
 
Так, поки промоутери Ломаченка намагаються узгодити нову дату його бою з Теофімо Лопесом за титул абсолютного чемпіона в легкій вазі, сам Василь відкрив на березі Чорного моря, в курортній Затоці, власний готель, який матиме спортивну спрямованість, — Loma Sport Hotel.
 
Якщо Ломаченко тестує в собі здібності готельєра, то Усик вирішив спробувати себе в ролі боксерського промоутера. 
 
У перший день серпня в передмісті Києва (парково-готельний комплекс у селі Лісники) його промоутерська компанія «Усик17 промоушн» організувала дебютний вечір боксу.
 
«Компанія буде переглядати молодих хлопців, розвивати професіональний бокс в Україні. Тож подібні шоу будемо організовувати по всій країні», — так пояснив свою місію новоспечений промоутер.
 
А під крилом «Усик17 промоушн» минулої суботи в ринг виходили знані в українському боксі бійці — Дмитро Митрофанов, Олег Малиновський, Володимир Сіренко та Віктор Вихрист.
 
Останній, до слова, задля старту професіональної кар’єри залишив олімпійську збірну України й переїхав до Німеччини, де під псевдонімом Фауст устиг зробити свій профі-дебют.
 
У другому бою на професіональному ринзі вітчизняний «супертяж» Вихрист без проблем розібрався з Семеном Пахомовим, відправивши того в другому раунді в технічний нокаут.
 
Головним же боєм вечора стало протистояння іншого українського важковаговика, киянина Владислава Сіренка з Павлом Кроленком із Харкова.
 
У цьому протистоянні все також завершилося достроково. Через травму руки Кроленко відмовився виходити на п’ятий раунд бою, забезпечивши своєму візаві чергову, 14-ту за ліком, перемогу на профі-ринзі.