Новим головним тренером «Маріуполі» стане син Мирона Маркеивча Остап

04.08.2020
Новим головним тренером «Маріуполі» стане син Мирона Маркеивча Остап

До наступного сезону «Маріуполь» готуватиметься в оновленому складі й iз новим наставником. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Незвично коротка пауза між чемпіонатами змушує учасників прем’єр-ліги приймати в міжсезоння швидкі й часом неординарні рішення.
 
 
Головним, так би мовити, збурювачем спокою в українському футболі став президент «Динамо» Ігор Суркіс, який, запросивши на тренерський місток «біло-синіх» Мірчу Луческу, змусив уболівальників привернути більше своєї уваги до національної першості.
 
 
«Прихід досвідченого румунського спеціаліста в «Динамо» додає видовищності всьому нашому футболу. Ви ж бачите, два тижні тільки про це й говорять», — прокоментував своє призначення очільник київського клубу.
 
Поки Мірча Луческу оперативно знайомиться з усім кадровим потенціалом «Динамо», тримаючи футболістів за зачиненими дверима клубної бази, нещодавній опонент «біло-синіх» у віце-чемпіонській гонці — «Зоря» — теж переживає непростий період, пов’язаний із турбулентністю, що виникла на тренерському містку команди.
 
Щойно завершився фінал «плей-оф» УПЛ за місце в Лізі Європи між «Колосом» та «Маріуполем», з’явилася інформація, що очільник приазовців Олександр Бабич перебирається на пост головного тренера луганського клубу.
 
Натомість Віктор Скрипник, iз яким «Зоря» у статусі бронзового призера ЧУ потрапила до групового раунду Ліги Європи, в наступному сезоні тренуватиме «Дніпро-1».
 
На початку тижня ситуація навколо майбутнього Скрипника швидко почала обростати різноманітними чутками, здогадками та припущеннями, адже у «Зорі», котра розпочала готуватися до нового сезону без головного тренера, заперечили, що наставник залишив клуб.
 
«У Скрипника, як і у старшого тренера команди, сімейні проблеми. Незабаром вони повернуться до виконання своїх обов’язків», — заявив генеральний директор «Зорі» Станіслав Оганов, який нещодавно змінив на цьому посту Сергія Рафаїлова.
 
Утім неофіційні джерела наполягали, що озвучена тренерська рокіровка таки матиме місце. Мовляв, iз появою у луганському клубі нового «гендира» змінилося й прізвище агента, котрий опікуватиметься справами футболістів «Зорі».
 
Тож не виключено, що реалізовувати нову політику, пов’язану з кадрами, клубу буде легше з іншим наставником.
 
Водночас у «Дніпрі-1» чутки, пов’язані з можливою зміною наставника, намагалися не коментувати, пообіцявши «зробити за підсумками аналізу минулого сезону офіційну заяву».
 
А от у «Маріуполі» вже визначилися з кандидатурою нового наставника. На місце Бабича приазовський клуб запросив Остапа Маркевича — сина знаного вітчизняного фахівця Мирона Маркевича. 
 
Перші кроки на тренерській ниві 42-річний Остап робив в Іспанії, де працював iз молоддю «Вільярреалу». В Україні ж його діяльність розпочалася торік у першій лізі, де впродовж одного сезону він устиг попрацювати в «Агробізнесі» та «Чорноморці».
 
Тепер ось Остап Маркевич отримав підвищення до елітного дивізіону. У «Маріуполі» на нього чекає непросте завдання — побудова нової команди, адже після завершення ЧУ-2019/2020 клуб залишила ціла низка виконавців.