Через цілодобовий догляд за Оленою Зеленською лікарям доводиться ходити у підгузках

03.07.2020
Стало відомо про місцеперебування дружини президента Олени Зеленської, в якої 12 червня лабораторно підтвердили COVID-19.
 
Уже 16 червня Зеленську госпіталізували до київської лікарні. 
 
За даними «Главкому», зараз перша леді лікується в стаціонарному відділенні столичної клінічної лікарні «Феофанія» і, як уже раніше повідомили в офісі президента, почувається краще. 
Лікарі та медичний персонал, які доглядають за Зеленською, постійно дотримуються жорсткого захисного режиму.
 
Медики перебувають біля пацієнтки в захисних костюмах i слідкують за її станом упродовж усього дня. Аби не порушувати захисні міри та навіть не відходити в туалет, вони змушені користуватися памперсами.
 
Нагадаємо, що в січні цього року президент Володимир Зеленський підписав указ, що дозволяє лікуватись у лікарні «Феофанія» всім українцям. Даний документ передбачає введення Кабміном «заходів, необхідних для забезпечення доступності для громадян сучасних методів діагностики та лікування, високоспеціалізованої медичної допомоги, що надається клінічною лікарнею «Феофанія».
 
Наразі клінічна лікарня «Феофанія» надає максимально вичерпний наявний спектр діагностичних i медичних послуг усім громадянам України та іноземних держав. У лікарні запроваджено спрощену систему медичного обслуговування пацієнтів, за якою, після здійснення оплати необхідних лікарняних послуг, вони надаються особі негайно.
 
При цьому належні законодавчі податки за всі надані послуги негайно надходять до державного бюджету України. 
 
На самому сайті лікарні «Феофанія» розміщено перелік послуг, що надаються в установі, їх вартість i розклад роботи.
 
Крістіна ЧАГАРНА,
студентка Київського університету імені Бориса Грінченка