Дайте працювати: у Полтаві вийшли на протест торговці центрального речового ринку

19.05.2020
Як відомо, після хвилі протестів торговців проти закриття продовольчих ринків, що прокотилася Україною, уряд дозволив функціонування останніх.
 
Тепер настала черга протестувати торговцям речових ринків. Днями кілька десятків працівників Полтавського центрального речового ринку зібралися біля місця своєї роботи, а потім рушили до приміщення Полтавської міської ради, аби одержати відповідь від міської влади, чому вони досі не мають можливості працювати.
 
При цьому вони навели за приклад Одесу й Харків, де, за їхньою інформацією, речові ринки вже почали працювати.
 
До протестувальників вийшли секретар Полтавської міської ради (він же виконувач обов’язків міського голови) Олександр Шамота та заступник міського голови Іван Сватенко. Вони пояснили присутнім, що місцева влада жодних рішень про заборону роботи ринків не ухвалювала. Таке рішення прийняв Кабмін.
 
Олександр Шамота порадив протестувальникам звертатися щодо оформлення допомоги на період карантину, однак торговці парирували, що хочуть працювати, а не отримувати компенсації. Урешті-решт, домовилися про зустріч представників ринку, торговців та посадовців міської ради. 
 
Підприємці налаштовані знову вийти на протест, адже до сьогодні ринок зачинено і питання, коли людям можна буде вийти на роботу, залишається відкритим.