Війна за фінансові потоки: між силовими структурами «ЛНР» загострюється боротьба

15.05.2020
Наразі Україна не позбулася загрози насичення внутрішнього ринку контрафактними алкогольними, тютюновими виробами та лікарськими препаратами виробництва самопроголошених «республік».
 
Тоді як власне у сепаратистській «ЛНР» набирає нових обертів протистояння між співробітниками її так званих двох міністерств — внутрішніх справ і держбезпеки.
 
Ще 5 березня співробітниками так званого «МВС ЛНР» у містечку Вахрушеве був зупинений автомобіль ВАЗ-2121, який перевозив 5 тисяч пачок тютюнових виробів відомого бренду без марок акцизного збору, передбачених законодавством самопроголошеної «ЛНР». 
 
Згодом, 29 березня, на засіданні «надзвичайної санітарно-протиепідемічної комісії» самопроголошений «міністр МВС ЛНР» Ігор Корнет повідомив, що співробітники «міністерства» затримали понад 50 осіб, які незаконно перетнули лінію бойового зіткнення на човнах через річку Сіверський Донець.
 
Корнет підкреслив, що його підлеглі продовжать заходи щодо виявлення місць незаконного перетину лінії зіткнення. За його ж інформацією, за кілька березневих днів було затримано 30 осіб, що незаконно перетнули лінію розмежування з боку території, підконтрольної Україні. 
 
Тоді підлеглі Корнета завадили планам іншого ватажка терористів «ЛНР» Леоніда Пасічника реалізувати контрафактну тютюнову продукцію на території України та РФ і перекрили налагоджений роками трафік, який перебував під контролем «МДБ ЛНР».
 
За інформацією джерел на сході України, цей трафік працював як канал незаконного переміщення з території України на територію самопроголошеної «ЛНР» продуктів харчування.
 
Також через цю переправу йшов лом золота і срібла. Дорогоцінні метали, стверджуть, заходили на територію ровеньківського ювелірного заводу «Агат», де вироблялася ювелірна продукція для подальшої реалізації на території України і РФ. У зворотному напрямку, з території «ЛНР» на територію, контрольовану ЗСУ, човнами переправляли контрафактний алкоголь і тютюн. 
 
  Наразі, за інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права справа», «міністр МВС ЛНР» Ігор Корнет видав розпорядження про проведення превентивних заходів щодо блокування каналів незаконного переміщення контрафактних товарів із території окупованих районів Луганської області, на територію України і РФ.
 
Зокрема, силами «МВС ЛНР» будуть відпрацьовані Слов’яносербський і Краснодонський райони. І це є свідченням лише того, що між силовими структурами самопроголошеної «республіки» йде війна за фінансові потоки.