Мистецтво з доставкою додому: театри Одеси покажуть спектаклі онлайн

18.03.2020
Усі театри та музеї відправилися на карантин на довгих три тижні.
 
Однак усюди працівники установ культури сонячної Одеси знайшли дієвий вихід, як підтримати культурне життя городян у непрості дні вимушеної ізоляції через поширення коронавiрусної інфекції Covid-19.
 
Скажімо, Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного вирішив підбадьорити жителів міста та вперше за свою історію почав проводити спектаклі в інтернет-просторі. Театр пропонує безкоштовні онлайн-трансляції на період карантину для усіх бажаючих.
 
Вибирають, який спектакль показати, самі глядачі шляхом голосування на «Фейсбук»-сторінці закладу. Перший показ відбувся 14 березня, дивилися спектакль «Дон Сезар де Базан».
 
Обмірковують можливість онлайн-трансляцій співробітники більшості театрів та музеїв у регіоні, а це Одеський театр опери та балету, обласна філармонія, академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василько.
 
Адже всі «живі» раніше заплановані спектаклі довелося перенести на інші дати, про які можна дізнатися на сайтах закладів.
 
Тимчасово закриті в Одесі всі великі музеї: художній, літературний, Музей західного та східного мистецтва. Так, нова виставка Одеського художнього музею «Суворі та стильні», яка відкрилася 13 березня, пропрацювала всього кілька годин.
 
«Ми розуміємо свою відповідальність та повинні зробити все, щоб запобігти поширенню коронавiрусу Covid-19, тому до 3 квітня в Одеському художньому призупинено обслуговування відвідувачів, а всі наші події скасовані або перенесені», — так прокоментувала адміністрація.