Українська збірна з гандоболу попри програш лідерам групи має непогані шанси вийти на ЧЄ-2020

14.06.2019
Українська збірна з гандоболу попри програш лідерам групи має непогані шанси вийти на ЧЄ-2020

Українці у напруженому матчі поступились чинним чемпіонам світу. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Наша чоловіча гандбольна команда мала шанс достроково гарантувати собі вихід на Євро-2020 — для цього у київському Палаці спорту необхідно було вигравати у грізної збірної Данії. 
 
 
За два тури до фінішу відбору і у «синьо-жовтих», і у скандинавів, які, до речі, є олімпійськими чемпіонами 2016 року та чинними чемпіонами світу, було по три перемоги в групі та по одній поразці. Тому переможець матчу отримував путівку на континентальну першість.
 
 
Попри серйозні кадрові втрати (тренер збірної Сергій Бебешко не міг розраховувати на 9 гравців), українці все ж дали бій титулованим суперникам.
 
Після важкого початку наші гандболісти перехопили ініцативу та змогли виграти перший тайм — 15:14. На жаль, у другій половині зустрічі данці зуміли вирватись уперед — 33:30 на їхню користь. 
 
Найрезультативнішими гравцями у складі гостей були Расмус Лауге та Міккель Хансен, якого тричі визнавали кращим гандболістом світу (обоє закинули по 7 м’ячів). У складі збірної України 6 голів на рахунку Станіслава Жукова, по 4 рази відзначились Євген Буйненко, Олександр Тільте, Владислав Остроушко та Павло Гурковський.
 
«Все-таки це Данія, вони мають колосальний досвід, грають у топ-чемпіонатах. Перед своїми трибунами ми боролись до останнього, але, напевно, не вистачило допомоги тих гравців, які травмувалися напередодні», — сказав після гри лівий крайній Захар Денисов.
 
«Дякуємо вболівальникам, які до останньої секунди гнали нас уперед, завжди приємно грати за такої підтримки. Головне завдання для нас зараз — відновитися та добре вивчити наступного суперника, аби досягти поставленої мети», — додав він.
 
Таким чином, данці достроково кваліфікувались на Євро-2020. Українці ж 16 червня на виїзді боротимуться з чорногорцями за друге місце у квартеті. Зазначимо, що на чемпіонат Європи виходять по дві найкращі команди з 8 відбіркових груп, а також чотири збірні, які посіли треті місця. 

ТАБЛО

Відбір на Євро-2020. 5-й тур. Україна — Данія 30:33 (15:14).
Україна: Комок, Терехов; Жуков (6), Денисов (3), Акіменко (4), Гурковський (4), Буйненко (4), Тільте (4), Тютюнник (1), Остроушко (4), Кубатко, Кириленко, Горига, Жук, Бурзак, Южбабенко. Головний тренер — Сергій Бебешко.
Данія: Ніклас Ландін, Грін; Міккель Хансен (7), Лауге (7), Закаріассен (5), Магнус Ландін (4), Йохан Хансен (5), Хальд (2), Сван (1), Холм (1), Кіркелокке (1), Молгаард, Браммінг, Атонсен, Андерссон, Орис. Головний тренер — Ніколай Якобсен.
 
Група 8. Турнірне становище
Данія — 8 очок, 5 ігор (різниця голів + 37)
Україна — 6 очок, 5 ігор (+ 8)
Чорногорія — 3 очки, 4 гри (— 15)
Фарерські острови — 1 очко, 4 гри (— 30)