Українська футбольна «молодіжка» бореться за вихід у «плей-оф» ЧС-2020

28.05.2019
Українська футбольна «молодіжка» бореться за вихід у «плей-оф» ЧС-2020

Гол та передача Сергія Булеци принесли «синьо-жовтим» перемогу над збірною США. (Фото з сайта fcdynamo.kiev.ua.)

Після насиченого клубного сезону українські збірники готуються до червневих матчів відбору на Євро-2020.
 
 
Їхні ж молодші колеги з U20 з перемоги стартували на чемпіонаті світу, який цього року приймає Польща.
 
 
Наставник нашої «молодіжки» Олександр Петраков перед турніром говорив, що вихід на «мундіаль» — уже успіх, але у збірної все ж є завдання виходу з групи.
 
 
Для досягнення цієї мети тренери зібрали усіх найсильніших футболістів вікової категорії U20, зокрема і двох представників національної збірної — Андрія Луніна і Віталія Миколенка.
 
Для Луніна, який не мав багато ігрової практики в «Леганесі», чемпіонат світу — ще один шанс проявити себе перед новим сезоном, який він, цілком ймовірно, розпочне вже у складі «Реала». Розуміє це й сам Андрій.
 
«На нас чекає чемпіонат світу. Можливо, для когось він буде єдиним у житті, тому хочеться зіграти якомога краще і показати свій рівень», — сказав голкіпер на прес-конференції.
 
Дивна ситуація виникла з лівим захисником «Динамо» Віталієм Миколенком. Футболіст покинув розташування «молодіжки» начебто через травму, але минулої неділі грав за киян у матчі чемпіонату України.
 
При цьому тренер «синьо-білих» Олександр Хацкевич після гри сказав, що Миколенко здоровий, а рішення відправити його зі збірної, за словами білоруса, при­ймав Петраков. Пізніше сам наставник «молодіжки» підтвердив, що Віталій буде готуватися вже до поєдинків національної команди.
 
У першому ж матчі на польських полях, які чудово збереглися після Євро-2012, «синьо-жовті» мінiмально обіграли головного конкурента за вихід із групи — збірну США (2:1). Наші футболісти погано почали гру, але все ж зуміли зусиллями динамівців Булеци і Попова здобути три очки.
 
Головний тренер збірної U20 Олександр Петраков залишився задоволений результатом, але зазначив, що після провального першого тайму у перерві була жорстка розмова з підопічними.
 
«Слова у перерві? Пресі їх краще не знати, вони не для перекладу. На жаль, довелось розмовляти жорстко. Якщо нам із помічниками вдалося донести ці слова до хлопців, значить, ми свою роботу зробили правильно. Усі питають, що далі, але ми поки не вийшли з групи. Працюємо зі стриманим оптимізмом. Наша головна мета — вийти в «плей-оф», далі буде видно», — заявив Петраков.
 
Свій другий матч у групі D українська збірна провела у понеділок пізно ввечері проти Катару, який у першому турі програв нігерійцям з рахунком 0:4. У «плей-оф» же з кожного квартету виходять по дві команди та ще 4 кращі збірні серед тих, хто посів треті місця в групах.