Як ви кицьку назвете...

27.04.2016

Головне покликання нової української поліції — не карати, а допомагати. Причому — не лише людям. Днями екіпаж полтавської патрульної поліції в районі зупинки «Фарофоровий завод» по вулиці Маршала Бірюзова знайшов трьох білченят. Малеча лежала в траві і вже ледь рухалася. Пізніше експерти зазначили, що тваринкам було не більше двох тижнів.

Першу ніч знайдам давала раду одна з рятівниць, командир роти Ярослава Клімова. На жаль, одне білченя врятувати не вдалося, тож на ранок їм терміново підшукали «нову родину» — у приватному зоопарку готельно-ресторанного комплексу «Віват Провінція». Там якраз незадовго до цього окотилася кицька, тож вирішили спробувати підкинути знахідку їй. Та виявилася напрочуд турботливою мамою, тож прийняла усіх. Тепер двійко бешкетників спритно лазять по киці й навіть намагаються відвойовувати територію в кошенят.

Найцікавіше, що кицьку, яка стала для білченят другою мамою, звати… Білка. Працівники зоопарку передбачають, що за кілька місяців малеча стане дорослими білками і переселиться у просторі вольєри. У природне середовище білченята, очевидно, не повернуться — без відповідних навичок вони там просто не виживуть.