Приборкали метан

Приборкали метан

Скільки треба було пережити аварій і смертей шахтарів, щоб нарешті розпочати приборкувати не такий уже й смертоносний метан. Використання високо–продуктивного дешевого палива для продукування електроенергії розпочали у Красноармійську на шахті «Покровська». Тут увели в експлуатацію когенераційну електростанцію. Установка зведена в межах проекту «Електричні блоки на базі «газопоршньових когенераційних модулів», який реалізується на шахті з 2008 року. Наразі введено в дію першу чергу електростанції. Тут утилізуватимуть шахтний метан і вироблятимуть електричну та теплову енергію. Основне паливо для станції — газ від підземної дегазації, а також газ–метан від свердловин, пробурених iз поверхні.

Стережись пенсіонера

Стережись пенсіонера

«Справа пенсіонерів», яку два місяці тому розворушили своїм попереджувальним страйком івано–франківські приватні перевізники, вдарила бумерангом по них самих. Тоді пасажирський рух в обласному центрі Прикарпаття було паралізовано на всіх маршрутах упродовж шести годин, між піками ранкових та вечірніх перевезень.

Гостювали у хасидів

Гостювали у хасидів

Після святкування хасидами іудейського Нового року Рош–га–Шана біля могили цадика Нахмана в Умані міністр туризму Ізраїлю Стас Місежніков запросив у свою країну делегацію з Черкащини. Результати цієї поїздки, а групу черкащан очолив «губернатор» області Сергій Тулуб, виявилися доволі результативними.

Дніпропетровськ будував... Мазепа

Дніпропетровськ будував... Мазепа

У Дніпропетровську виявлено археологічний пам’ятник світового значення — Богородицьку фортецю. Доктор історичних наук, професор, науковий керівник науково–дослідної лабораторії археології «Придніпров’я» Дніпропетровського національного університету імені Гончара Ірина Ковальова у важливості знахідки переконана. Адже вона повністю змінює уявлення про дату заснування Дніпропетровська і людей, які зіграли в цьому вирішальну роль.

Всі статті рубрики