ХРОНІКА

29.11.2011

Лижний спорт

Минулого уїк–енду у фінському Куусамо провели великий фестиваль лижних видів спорту. У рамках другого етапу Кубка світу серед лижників виступили шестеро українців. Наша прима — 36–річна Валентина Шевченко — на дистанції 5 км вільним стилем показала 27–й час, потім була 25–ю в переслідуванні на 10 км «класикою» й у підсумку розташувалася на 29–му місці. Ще одна українка — 24–річна Марина Анцибор — фінішувала на 65–й позиції.

Найвищі результати наших чоловіків — ближче до кінця підсумкових протоколів. У спринті Іван Білосюк був 57–м, Руслан Перехода — 84–м, Мирослав Білосюк — 103–м, а Олексій Швидкий — 89–м на 15 км класичним стилем.

Санний спорт

В австрійському Інсбруку відкрився Кубок світу сезону 2011/12. Єдина представниця України на першому етапі — Марина Галайджан — пройшла кваліфікацію і в основних змаганнях показала 15–й час. Переможниці, німкені Татьяні Хюфнер, за сумою двох спусків вона програла 0,994 секунди.

Шахи

В останніх двох турах Меморіалу Таля в Москві Василь Іванчук зіграв унічию з ізраїльтянином Гельфандом і росіянином Карякіним. Таким чином, набравши в дев’яти партіях п’ять очок, львів’янин розділив місця із третього по п’яте. А переможцем став норвежець Карлсен, котрий здобув на півбала більше. На другому місці вірменин Аронян, у нього теж 5,5 очка.

* * *

Матч за звання чемпіонки світу серед жінок (Албанія). Восьма партія. Хампі Конеру (Індія) — Хоу Їфань (Китай) — нічия (підсумковий рахунок — 2,5:5,5).

17–річна китаянка достроково відстояла титул, завойований торік.