За крок до арешту

За крок до арешту

Учора по обіді Генеральний прокурор Віктор Пшонка в екстреному порядку зібрав у себе на вулиці Різницькій провідних послів країн ЄС. Напередодні ввечері з ними ж зустрічалася Юлія Тимошенко. На обох «круглих столах» ішлося про одне й те саме — пояснення останніх дій прокуратури щодо Тимошенко і Юрія Луценка, знакових діячів української опозиції. Як і під час політичного протистояння 2004 року, нині багато залежить від того, як до розвитку подій в Україні поставиться Європа. Тож ГПУ виправдовує перед Євросоюзом свої репресивні кроки проти лідерів БЮТ і «Народної самооборони». А Юлія Тимошенко доносить до західних партнерів України своє бачення скрути. «Моя зустріч із європослами була присвячена формуванню шляхів виходу України зі «стабільної» ситуації авторитаризму та клептократії. Виходи є», — пояснила Леді Ю напередодні у своєму «Твіттері».

Учора вихід особисто для неї знайшовся. Хоча пані Юлія була дуже близька до другого за останні десять років потрапляння за ґрати...

Декларація відкритості

Декларація відкритості

Закон про доступ до публічної інформації, який набув чинності два тижні тому, змусив багатьох чиновників нервувати. Державна система стала чутливішою до запитів журналістів і звичайних громадян: останні отримали більше прав у доступі до відомостей про державних мужів, що можуть становити суспільний інтерес. Але значний опір із боку політикуму таки є. Зокрема, свої декларації погодилося оприлюднити лише 46 народних депутатів — кожен десятий.

Всі статті рубрики