ХРОНІКА

25.05.2011

Фехтування

Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан із Миколаєва посіла третє місце на етапі Кубка світу серед шаблісток, який відбувся в китайському Тяньцзині.

Легка атлетика

На Х Літній універсіаді України в Ялті зафіксовано два визначні результати. 23–річний кримчанин Роман Авраменко встановив національний рекорд у метанні списа (84,30 м), а Інна Ахкозова із Кривого Рогу показала найкращий результат сезону в Європі і третій у світі у стрибках в довжину (6,83 м).

* * *

На Кубку Європи зі спортивної ходьби, що відбувся в португальському Ольяні, українець Ігор Лященко переміг на дистанції 10 км серед юніорів.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Плей–оф». За третє місце. «Ферро–ЗНТУ» — «Говерла» — 65:82 (серія до трьох перемог — 1:2).

* * *

Українська жіноча ліга. «Франківськ» — «Козачка» — 69:67, ТІМ–СКУФ — «Донбас» — 102:73, «Динамо» — «Луганські ластівки» — 90:57, «Політехніка» — «Орлан» — 75:65, «Дніпро» — «Південна Пальміра» — 66:59.

Турнірне становище після 14 матчів: ТІМ–СКУФ — 28 (15), «Козачка» — 27 (15), «Динамо» — 24 (15), «Дніпро» — 23, «Франківськ» — 22, «Орлан» — 22 (15), «Політехніка», «Пальміра» — 19, «Донбас» — 18, «Ластівки» — 14.

* * *

НБА. Фінал Західної конференції. «Оклахома» — «Даллас» — 105:112 ОТ (серія до чотирьох перемог — 1:3).

Перемогу гостям забезпечили 40 очок німця Дірка Новіцьки.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал Східної конференції. «Бостон» — «Тампа–Бей» — 3:1 (серія до чотирьох перемог — 3:2).

Бокс

26–річний українець Ісмаїл Сіллах здобув уже 16–ту перемогу на професіональному ринзі у ваговій категорії до 81 кг. Під час вечора боксу в Москві Сіллах переміг угандійця Хамзу Вандеру технічним нокаутом у третьому раунді. Для уродженця Запоріжжя, який мешкає нині у США, це 13–й достроковий виграш серед профі.

Волейбол

Федерація волейболу України відхилила апеляцію «Джинестри» стосовно перегляду підсумків національного чемпіонату серед жінок. Нагадаємо, клуб з Одеси протестував проти виступу за южненський «Хімік» сербки Міри Джурич, яка перебувала в Україні за туристичною візою. Але за регламентом ФВУ гравці не зобов’язані мати спеціальний дозвіл на роботу, оскільки ЧУ не є професіональною лігою. Тож «золото» лишається в «Хіміка».

Шахи

Нічиєю завершилася і четверта партія між ізраїльтянином Борисом Гельфандом та росіянином Олександром Грищуком, які в Казані розігрують право зіграти в матчі за звання чемпіона світу. На суперників чекають ще дві партії основної частини фіналу претендентів.