Ще один «донецький»

Ще один «донецький»

Крісло міністра охорони здоров’я недовго залишалося порожнім — учора Президент Віктор Янукович призначив на цю посаду Олександра Аніщенка. Донедавна він був першим заступником міністра охорони здоров’я, а впродовж останнього тижня виконував обов’язки глави медичного відомства. Власне, пана Аніщенка ще до призначення експерти називали найбільш реальною кандидатурою на посаду головного медика країни. У першу чергу тому, що для «донецьких» він — свій хлопець.

Назад, у камеру

Назад, у камеру

Після невтішного для екс–глави МВС Юрія Луценка рішення Печерського райсуду столиці лишити його під вартою, він знову опинився у СІЗО. Позавчора, після завершення попереднього засідання суду, Луценка повезли не до лікарні швидкої допомоги, де він перебував під наглядом лікарів останні два тижні, а назад, до СІЗО №13.

Дзвін по дзвонику

Дзвін по дзвонику

Хоч у виступі начальника тернопільського обласного управління освіти Івана Запорожана на прес–конференції за підсумками навчального року і вистачало оптимістичних ноток (для прикладу — факт про те, що випускників цьогоріч буде менше лише на 18 процентів, тим часом як у багатьох інших регіонах — на всі 40), загальна картина все одно виявилась маловтішною. І передусім це стосується сільських шкіл, де катастрофічно меншає учнів. Тож п’ять навчальних закладів у різних районах з цієї причини вже закрито. Тривожна ситуація і в багатьох інших освітніх закладах.

Чергове «Ні!» Табачнику

Чергове «Ні!» Табачнику

Студенти Донецька, Львова, Рівного, Дніпропетровська, Луганська, Тернополя, Житомира, Луцька та інших міст України сьогодні о 14:00 вийдуть на вулиці й пікетуватимуть провладні установи. Зокрема в Києві молодь у зазначений час вирушить iз протестом від верхнього виходу станції метро «Хрещатик» до адміністрації Президента та Кабінету Міністрів. Головна вимога організаторів акції — громадянського руху «Відсіч», незалежної студентської профспілки «Пряма дія», ВМГО «Фундація регіональних ініціатив», ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування» та Ініціативної групи викладачів Києво–Могилянської академії — не допустити реєстрації в парламенті проекту нового Закону України «Про вищу освіту» Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Влада взялася за націоналістів

Влада взялася за націоналістів

На Львівщині почали притягати до кримінальної відповідальності за масові заворушення у День Перемоги. «Свободівці» б’ють на сполох і кажуть про початок репресій — у львівському СІЗО перебувають троє депутатів від цієї політичної сили, а батька одного з депутатів навіть етапують iз Росії.

Нові жертви сталіністів

Нові жертви сталіністів

За свідченнями мешканців села Пшеничники, розташованого у південно–східній околиці міста Тисмениця, перед початком Другої світової війни енкаведисти неодноразово привозили сюди вантажівками і закопували в полі тіла страчених, а деколи й живих людей. Як з’ясували згодом судмедексперти, це були бранці Станіславської, Тисменицької та Тлумацької тюрем НКВС. Коли торік з ініціативи Івано–Франківського обласного товариства «Меморіал» тут почалися розкопки, на глибині 20—70 сантиметрів відкрилися скелетовані останки. Тоді вдалося викопати кістки та черепи, які належали щонайменше 170 закатованим жертвам сталінських репресій. Кожна четверта з них була дитиною...

Самозванець від Януковича

Самозванець від Януковича

Окрім основної «ксиви» заступника голови президентської адміністрації, 53–річний мешканець придністровського села Петрилів, яке найбільше постраждало від сумнозвісної повені 2008 року, мав ще «чудодійні» з гербовими печатками повноваження радника глави держави та представника благодійного фонду. Пiд час затримання самозванець узагалі ошелешив оперативників посвідченням співробітника Служби зовнішньої розвідки СБУ. І лише кваліфіковані експерти без особливих труднощів з’ясували, що весь «джентльменський» набір документів петрилівського шахрая — майстерно виконані підробки.

По «мобілку» — в лайно

По «мобілку» — в лайно

Надзвичайна пригода трапилася в районному центрі Христинівка Черкаської області. Із центрального парку міста люди подзвонили рятувальникам і повідомили, що з дна тамтешнього громадського туалету про допомогу волає людина.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики