На Донбас — по солодку кісточку

23.09.2009
На Донбас — по солодку кісточку

Ех, махнути б на Донеччину! (Фото Тетяни ШЕВЧЕНКО.)

Із Києва в регіони вже не тільки люди втікають, а й собаки. Днями 45–річний інженер Володимир Воронов вивіз мікроавтобусом зі столиці «на багатші села» 15 песиків. Усі вони стали мешканцями притулку, створеного доброчинною організацією «Фонд захисту тварин» на базі Ясинуватського машинобудівного заводу, що на Донеччині.

«Мені було дуже тяжко спостерігати, як собаки виживають у столиці, — розповів Володимир Воронов журналістам. — Разом із друзями почав підбирати безхатніх тварин з усіх районів. Серед них було немало таких, які потрапили під колеса автомобіля й залишилися без лапи, а комусь перебили хребта. З часом деяким із них нам удавалося знайти нових господарів. А одного разу в телефонній розмові з керівництвом Ясинуватського машзаводу отримав згоду на те, щоб частина підібраних нами собак була передана на підприємство, в доброчинну організацію. Причому тут їх вирішили взяти відразу, нічого не вимагаючи взамін».

«Для собаки головне тепло і ласка людини, — пояснює старший кінолог Ясинуватського машинобудівного заводу Світлана Ромашина. — Нині на підприємстві знайшов притулок 1331 собака. Деяких із них привезли не тільки з різних міст регіону, а навіть із Криму. До речі, у зв’язку з кризою раціон для тварин не змінився. Скажімо, після каші з овочами на десерт собакам пропонується солодка кісточка».

Алевтина ПИЛИПЕНКО