НОВИНИ ПЛЮС

23.09.2009

ЦВК можуть позбавити члена

Участь Анатолія Писаренка в засіданнях Центральної виборчої комісії з 3 березня ц. р. визнано протиправною. Таке рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва, частково задовольнивши позов депутата від Партії регіонів Владислава Лук’янова, який вимагав достроково позбавити БЮТівця Писаренка повноважень у зв’язку з досягненням ним граничного віку перебування на держслужбі (65 років). Писаренко заявив, що оскаржуватиме рішення суду.

Обговорення чи агітація?

Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко заявляє, що обговорення президентського проекту Конституції на Першому національному телеканалі «підмінюється заангажованим представленням однієї точки зору та агітацією». Томенко просить президента Національної телекомпанії роз’яснити, чому з 1 вересня, відколи на цьому каналі почалося обговорення проекту Конституції Віктора Ющенка, в ефірі «не було жодного політика чи експерта, які б не підтримали, висловлювали сумніви чи якісь застереження до проекту Конституції».

Туркменістан надає перевагу Росії?

Поновлення прямих постачань туркменського газу в Україну може не відбутися. Як повідомляє газета «Коммєрсант­Україна», президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов заявив, що Ашгабат готовий почати переговори з «Газпромом» про поновлення закупівель, оскільки зацікавлений у «зміцненні й розвитку співпраці з Росією як стратегічним партнером». Аналітики впевнені, що Москва згодна купувати туркменський газ навіть на невигідних умовах, аби не допустити підключення Ашгабата до проекту «Набукко» (газопровід із Середньої Азії в Європу в обхід Росії). За інформацією видання, принципове рішення про відновлення закупівель туркменського газу було ухвалене на недавній зустрічі президентів Туркменістану й Росії.