Інструменти стоматологічного кабінету — якими вони повинні бути?

15:13, 30.01.2024
Інструменти стоматологічного кабінету — якими вони повинні бути?

Базовий набір інструментів передбачає позиції, які обов’язково є у кожного дантиста.

Сучасні стоматологічні клініки неодмінно оснащуються новим обладнанням та високоякісними спеціалізованими інструментами. Виробники з різних країн пропонують широкий асортимент техніки, інструментів та розхідного матеріалу, без яких неможливо проводити маніпуляції.

 

У біоджен тек спеціалісти можуть придбати якісну продукцію. При цьому важливо враховувати особливості кожної техніки та інструменту.

 

Що потребують сучасні стоматологи в оглядовому кабінеті?

 

Дана галузь медицини передбачає багато напрямків, серед яких є лікування зубів, протезування, хірургія, естетична, дитяча стоматологія та багато чого іншого. Проте схема будь-якої терапії неодмінно передбачає необхідність первинного обстеження ротової порожнини. Базовий набір інструментів при цьому передбачає позиції, які обов’язково є у кожного дантиста. До їх списку входить наступне:

 

● Лоток, де складається все необхідне для огляду та маніпуляцій.

● Стоматологічне дзеркало, за допомогою якого обстежують порожнину рота (навіть важкодоступні місця).

● Стоматологічний пінцет – його особлива конструкція вигнутої робочої частини дозволяє працювати з дрібними елементами (ватними тампонами і тд.).

● Стоматологічний зонд – найчастіше він має кутову конфігурацію для проведення огляду зубів, перевірки емалі та інше.

 

Маючи таку комплектацію основних інструментів, лікар зможе визначити дефекти на поверхні зуба, оцінити стан ротової порожнини, виявити больовий рівень та багато інших моментів. На сайті компанії Biogentech можна знайти дуже великий вибір стоматологічних інструментів за доступними цінами.

 

Критерії вибору інструментів та матеріалів для стоматологічної діяльності

 

Найперше, на що звертають увагу досвідчені фахівці – якість матеріалу та антикорозійні властивості інструментів. Вони мають бути стійкими до впливу високих температур, забезпечувати міцність та витримку до механічних пошкоджень.

 

Зазвичай перевага надається перевіреним брендам, які давно виготовляють інструменти для професіоналів. Увага надається конфігурації, функціональним особливостям, безпеці користування. Не менш важливою є здатність інструмента витримувати часті процеси стерилізації.

 

Врахування всіх цих факторів зможе забезпечити спеціаліста якісними та безпечними для роботи матеріалами.