Хлоргексидин: переваги та сфери застосування

15:33, 29.01.2024
Хлоргексидин: переваги та сфери застосування

Доступний за ціною, хлоргексидин допоможе в різних ситуаціях.

Хлоргексидин - це недорога аптечна речовина з антибактеріальними властивостями стане в пригоді як в лікуванні, так і в побуті. Цей антисептик широко використовується для дезінфекції рук, як компонент в косметиці, у фармацевтичній продукції й в стоматології.

 

Доступний за ціною, хлоргексидин допоможе в різних ситуаціях: полосканні горла і ротової порожнини, обробці шкіри, а також при дезінфекції інструментів та поверхонь.

 

Придбати препарат можна на сайті https://liki.ua/ru/shop/brands/hlorgeksidin-11289 за вигідною ціною. Ці ліки незамінні в терапії гнійних ран та опіків та стоматологічних хвороб: гінгівітів, стоматитів, пародонтиту. В хірургії, гінекології та урології теж проводять різні маніпуляції та обробки з хлоргексидином.

 

Чому варто мати хлоргексидин у домашній аптечці?

 

Розчин використовують як антисептичний засіб в домашніх умовах при пошкодженнях шкірного покриву та при опіках. В низьких концентраціях речовина призупиняє розмноження бактерій, а в високій — спричиняє загибель патогенів.

 

При хімічних опіках слід спочатку нейтралізувати провокатора опіку, а потім обробити ділянку водним розчином хлоргексидину. Він здатний охолодити шкіру та знищити бактерії, які можуть спричинити інфекційне ураження.

 

Для яких випадків застосовують речовину:

 

● полоскання горла при перших ознаках запалення;

● обробка слизової оболонки ротової порожнини при стоматиті;

● дезінфекція ясен при стоматологічних проблемах;

● нанесення на прищі, гнійники, порізи, рани.

 

Під час епідемій та спалахів інфекційних хвороб розчин додають у воду, якою миють підлогу та поверхні. Речовина не псує матеріали, не залишає слідів та не потребує змивання.

 

Також ефективним виявився розчин для обробки кондиціонерів. Ці прилади, особливо в громадських місцях, потребують дезінфекції для знищення вірусів та бактерій.

 

Чим ще корисний розчин хлоргексидину?

 

Антисептик потрібен в лікарнях: хірургічних відділеннях, в гінекології. В стоматології розчином промивають кореневі канали в процесі ендодонтичного лікування. Також хлоргексидин присутній у наступних сферах:

 

● тату салонах;

● косметологічних кабінетах;

● подології;

● манікюрних салонах;

● салонах для пірсингу.

 

Розчин безпечний як для шкіри, так і для дезінфекції різних інструментів. Антисептик знищує більшість бактерій, що можуть спричинити інфікування слизових оболонок та шкірного покриву. Важливо пам’ятати, що розчин можна застосовувати тільки зовнішньо при незначних травмах та опіках. Великі рани потребують госпіталізації та медичного втручання. Будьте здорові!