Нові поставки вакцини Moderna не плануються – Віктор Ляшко

08:49, 29.08.2021
Нові поставки вакцини Moderna не плануються – Віктор Ляшко

Вакцина Moderna поки доступна українцям для другої дози.

Додаткові поставки до України вакцини Moderna для першої дози наразі не плануються.

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу.

 

«Вакцини Moderna було завезено 2,2 млн і чітко було розподілено її використання. Зараз розвозимо по регіонах для другої дози. Вакцина Moderna поки доступна українцям для другої дози. Додатково поки мова не йде про наступні поставки цієї вакцини», - повідом очільник МОЗ.

 

За його словами, спочатку було зарезервовано на національному складі необхідну кількість для другої дози, відповідно до потреби на другу дозу, вакцину розвозять в регіони.

 

«Тому для першої дози Moderna зараз недоступна», - наголосив пан Ляшко.

 

Міністр також уточнив, що наразі немає поставок в Україну однодозної вакцини Janssen компанії Johnson&Johnson, яка вже зареєстрована в нашій державі.

 

Втім, не виключено, що такі поставки будуть налагоджені.

 

"Зараз в Україні різних вакцин більш 11 млн доз, поставки збільшуються. Завозити ще один вакцинний продукт вже, напевно, буде недоречно. Хоча ми працюємо над цим і, можливо, завеземо", - сказав він.

 

Як зазначив Ляшко, якби в літній період в Україні використовувалася однодозова вакцина Janssen, то країна досягла б рівня в 5 млн повністю вакцинованих громадян.

 

"Коли ми говорили, що до кінця літа буде 5 млн повністю вакцинованих людей, ми розуміли: якби була не Moderna з 2,2 млн доз, а Janssen, то було б 5 млн повністю вакцинованих людей", - сказав він.

 

Як повідомляла «УМ», 26 серпня у МОЗ повідомили, що наразі вакцина Moderna наявна лише на місцях і буде використовуватися виключно для другої дози.