Україна отримала від Німеччини 1,5 мільйона доз вакцини AstraZeneca

09:35, 22.08.2021
Україна отримала від Німеччини 1,5 мільйона доз вакцини AstraZeneca

Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен і міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. (Фото посольства Німеччини в Україні)

Німеччина передала Україні 1,5 мільйона доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca напередодні візиту канцлерки ФРН Анґели Меркель до Києва.

   

Зокрема, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен передала міністру охорони здоров'я України Віктору Ляшку як термінову допомогу в боротьбі з пандемією 1,5 мільйона доз вакцини AstraZeneca на загальну суму приблизно 6 мільйонів євро.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє посольство ФРН в Україні в соцмережах.

 

"Транспортні витрати були покриті в рамках Механізму цивільного захисту ЄС (UCPM)", - йдеться в пресрелізі посольства.

 

 

Наголошується, що канцлерка Меркель раніше пообіцяла ці дози вакцини президенту  Зеленському як термінову допомогу в боротьбі з коронавірусною пандемією.

 

"З початку пандемії Німеччина солідарно стоїть пліч-о-пліч з Україною і надала їй апарати штучної вентиляції легенів, маски і медичне обладнання загальною вартістю 76 мільйонів євро", - йдеться в пресрелізі.

 

Загалом же Німеччина надає країнам світу підтримку в боротьбі з пандемією загальним обсягом 2,2 мільярда євро, причому більша частина цієї суми надається для глобальної ініціативи COVAX.

 

На початку липня уряд Німеччини ухвалив рішення передати до кінця року третім країнам щонайменше 30 мільйонів доз вакцин від виробників AstraZeneca та Johnson&Johnson. 80% від цієї кількості будуть надані ініціативі COVAX, ще 20% поставлять на двосторонній основі.

 

Як повідомляла "УМ", в Україні планують вакцинувати кожного другого до кінця року.