Медики у Смілі не вийшли на роботу через борги по зарплаті

17:38, 29.07.2020
Медики у Смілі не вийшли на роботу через борги по зарплаті

За травень медикам Сміли заборгували 2,6 мільйонів гривень.

На Черкащині у місті Сміла триває безстроковий протест, який оголосили в понеділок міські медики, вимагаючи виплатити їм заборговані за травень 2,6 мільйонів гривень зарплати. За два минулі дні, відстоявши під стінами мерії, вони так нічого й не добилися.


Тож сьогодні, у середу, практично всі медичні працівники міста знову задіяні в акції протесту. Ще вчора вони попередили міського голову Олексія Цибка про те, що з 10 години 29 липня у медичних закладах буде надаватися тільки невідкладна ургентна допомога.

 

Медики Сміли вимагають визнання сесії Смілянської міської ради, на якій депутати вже проголосували за виділення тих самих 2,6 мільйонів гривень на їхню зарплату. Але це рішення сесії не підписує міський голова.

Серед вимог медиків не лише виплата заборгованої з травня зарплати, але й відставка заступника міського голови Сміли Павла Смолікова, який на нараді ображав медичних працівників, та поновлення на посаді головного медика міста Миколи Стуженка, який підтримує медичних працівників.

 

«Мова йде про заборговану зарплату медикам міста за травень, це 2,6 мільйони гривень. А вже ж пройшов червень, закінчується липень», – розповідає «УМ» Ольга Нікітченко, депутатка Смілянської міської ради від ВО «ЧЕРКАЩАНИ».


За її словами, медикам не виплачують чесно зароблене ними, а тим часом міський голова Олексій Цибко відсудив у міського бюджету 781 тисячу гривень, призначив нового в.о начальника управління охорони здоровʼя, нинішній же – звільнений. Така ж ситуація і в інших управліннях та відділах.

 

«Ми не згодні з таким діями міського голови, зокрема, й по його незаконних призначеннях. Хотіли винести на 122 сесію це питання та питання заборгованої зарплати, але пан Цибко відмовляється ставити його у порядок денний», – говорить пані Ольга.

 

Вона також називає незаконними дії виконкому міської ради, який перерозподілив заплановані на пільгові ліки 900 тисяч гривень. Через це, наголошує, постраждали 6 тисяч смілян, які повинні ці ліки отримувати.

scroll back to top
 

Ольга Нікітченко заявляє, що міські депутати й надалі будуть стояти з медиками і добиватимуться того, аби було визнано рішення сесії про виплату заборгованих  за травень 2,6 мільйонів гривень зарплати.

 

Як повідомляла УМ, У Коропцях на Тернопільщині звільнились усі лікарі