У Монастириську масово захворіли на коронавірус 24 медики

09:11, 29.03.2020
У Монастириську масово захворіли на коронавірус 24 медики

Також в РДА звернули увагу на появу псевдоволонтерів, котрі начебто збирають гроші на потреби лікарень.

24 працівники лікарень захворіли на коронавірус у Монастириському районі Тернопільської області.

 

Про повідомив заступник голови Монастирської РДА Павло Дронь у фейсбуці.

 

Зазначається, що серед COVID-позитивних – 7 лікарів, 11 медсестер, 6 молодших медсестер. Один лікар сімейної медицини – госпіталізований.

 

Зі слів Дроня, 28 березня районна лікарня отримала 300 тестів. Раніше заступник голови РДА писав, що основна проблема це брак тестів.

 

ЗНа Тернопільщині, станом на 22:00 28 березня, зареєстровано 57 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. 

 

Так, за даними центру, серед захворілих:
44 – жителі Монастириського району,
9 – жителі Заліщицького району,
2 – жителі міста Тернополя,
1 – житель Тернопільського району,
1 – житель Кременецького району.

 

Водночас заступник голови Монастириської райдержадміністрації Павло Дронь у себе в Facebook зазначив: "Інфікованих коронавірусом - 44 особи: м. Монастириська - 26, с. Швейків - 7, с. Ковалівка - 4 (1 летальний), с. Горішня Слобідка - 2, с. Долішня Слобідка - 2, с. Бертники - 1, с. Чехів – 1, с. Гончарівка - 1. В їх числі медперсоналу - 24 (7 лікарів, 11 медсестер, 6 мол.медсестер), 4 дитини, 2 держслужбовці, 1 священник, 1 завдитсадком".

 

Павло Дронь додає, що для медперсоналу, який проживає в селах, організовано приватний транспорт для підвезення на роботу до райлікарні та з роботи.

 

Також заступник керівника РДА звернув увагу на появу псевдоволонтерів, котрі начебто збирають гроші на потреби лікарень.

 

“Слід всім взяти до відома, що під це вірусне лихо підлаштовуються окремі шахраї, які без погодження з керівництвом лікарні відкривають собі рахунки нібито на потреби лікарні, і вже люди їм перераховують кошти, слід яких зникне”, - сказав чиновник.

 

Загалом в Україні, станом на 22:00 28 березня, зафіксовано 356 випадків коронавірусної хвороби COVID-19..

 

Як повідомляла УМ, Монастириський район є епіцентром поширення коронавірусу на Тернопільщині: 36 хворих.

 

Навколо готовності Монастириської лікарні до протистояння коронавірусу на Тернопільщині розгорівся ганебний скандал, адже лікарі не мали навіть найнеобхіднішого – масок, засобів дезінфекції. Тому інфікувавшись від пацієнта, медики не підозрюючи заразили, як своїх колег, так і інших пацієнтів та навіть рідних.