Готель Reikartz у Запоріжжі вражено російською ракетою «Іскандер»

01:02, 11.08.2023

Російські терористи атакували об‘єкт цивільної інфраструктури в Запоріжжі ракетою «Іскандер-К».

 

За даними ООН, внаслідок теракту росіян вражено готель Reikartz, де часто зупинялися представники організації.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Нацполіція України та сайт ООН в ніч на 11 серпня.

 

«О 19:20 ввечері ворог знову підступно атакував обласний центр. Ворожа ракета "Іскандер-К" влучила в об’єкт цивільної інфраструктури.

Загинула людина, дев’ятеро — отримали поранення», - повідомили правоохоронці.

 

На місці події працюють правоохоронці, парамедики поліції, рятувальники, медичні працівники та небайдужі громадяни.

 

 

Тоді як гуманітарна координаторка Організації Об'єднаних Націй в Україні Деніз Браун засудила російську ракетну атаку по Запоріжжю 10 серпня, внаслідок якої пошкоджено готель "Reikartz", де не раз зупинялися співробітники ООН.

 

«Я приголомшена звісткою, що готель, який часто використовували співробітники ООН та наші колеги з неурядових організацій для підтримки постраждалих від війни, тільки що потрапив під російський удар у Запоріжжі. Це абсолютно неприпустимо.

 

Я зупинялась у цьому готелі щоразу, коли відвідувала Запоріжжя. Моя команда використовує його як базу під час неодноразових поїздок у місто.

 

Це була база ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців із комбінату "Азовсталь" у Маріуполі в травні минулого року», - повідомила пані Браун.

 

 

На її думку, кількість невибіркових ударів, через які було пошкоджено цивільну інфраструктуру та через які загинули та отримали поранення мирні жителі, "досягла неймовірних обсягів" – і вони є порушенням міжнародного гуманітарного права.

 

Гуманітарна координаторка ООН закликала росію "в ім’я людяності" дотримуватися своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом і негайно припинити невибіркові удари по Україні.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні росіяни також атакували Запоріжжя – нанесли удар по житловому кварталу , відомо про 3 загиблих та 9 поранених, серед яких немовля.