Купала у Коростені: під час свята вибухнули каністри з бензином, є постраждалі, відео

13:18, 10.07.2021

Трагедія сталася під час святкування Івана Купала в зоні відпочинку на River Bank в місті Коростень Житомирської області у п’ятницю, 9 липня пізно ввечері.

 

Зокрема, під час запалення вогнищ на масовому заході вибухнули каністри з бензином, є постраждалі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє поліція Житомирської області і місцеві ЗМІ та користувачі соцмереж в суботу.

 

Попередньо відомо, що до медичного закладу з опіками звернулись троє жителів райцентру, які перебували на публічному заході під час раптової пожежі.

 

Їм було надано необхідну допомогу та призначено амбулаторне лікування. Станом на ранок 10 липня інформації про інших постраждалих унаслідок цієї події немає.

 

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) КК України.

 

У рамках розпочатих перевірок правоохоронці встановлюють обставини події та ступінь тяжкості отриманих потерпілими травм.

 

«Вибухнули каністри з бензином під піротехнікою. На відео видно, що на багатті сидів хлопчина. Цього, що був знизу з каністрою, вибуховою хвилею відкинуло в річку, а другий, що був зверху, впав прямо в багаття. Обгорів, але з останніх сил сам вибрався з вогню і пірнув у воду», - розповіли очевидні з місця події.

 

Згідно з повідомленням місцевих ЗМІ, вибухнули каністри з бензином під піротехнікою. Очевидці стверджують, що вибух був настільки сильний, що у людей в районі водоканалу затрусились шибки у вікнах.

 

 

Нагадаємо, що у ніч із 6 на 7 липня українці традиційно відзначають народне й магічне свято Івана Купайла, присвячене літньому сонцестоянню. Втім, розважальні заклади переносять святкування на вихідні.