ПЦУ освятила і передала захисникам України 5 тисяч пасок, фото

19:46, 26.04.2021

Священнослужителі ПЦУ вже традиційно освятили й передали 5 тисяч пасок для військових ЗСУ в зону ООС у Великий понеділок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив предстоятель ПЦУ Епіфаній у Facebook.

 

«Вже традиційно перед величним святом Воскресіння Христового ми відправляємо освячені паски для наших новітніх героїв – тих, хто ціною власного життя береже й захищає нашу державу, територіальну цілісність, нас із вами», - наголосив митрополит Київський і всієї України.

 

 

За його словами, в Києві виглядає так, ніби війни немає. Тоді як насправді українська держава вже сім повних років перебуває в стані неоголошеної війни з боку Росії, і наші військовослужбовці стримують агресора.

 

«Наша Церква – зі своїм народом, і ми завжди молимося за кожного нашого захисника, за їхні родини та просимо Бога їх вберегти. Сьогодні практично кожен військовий підрозділ Збройних сил України має свого капелана, який несе служіння там, на передовій, та духовно підтримує наших військових», - підкреслив Епіфаній.

 

 

І додав, що передаючи паски на фронт, помісна церква прагне розділити з нашими воїнами великодню радість, подарувати часточку домашнього тепла, надії, нашу подяку.

 

«Вірю, що Господь неодмінно сподобить нас повної перемоги над агресором, і ми здобудемо справедливий мир. Нехай Господь і надалі допомагає, укріпляє наших воїнів і дає сили йти шляхом правди, що приведе до перемоги. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!», - констатував предстоятель ПЦУ.

 

 

Митрополит Епіфаній подякував благодійникам, волонтерам та всім небайдужим, хто долучився до цієї благої й доброї справи, а також усім військовим, які повезуть ці паски нашим захисникам на передову, в окопи.

 

Як повідомляла "УМ", Православна церква України працює над уніфікацією церковних традицій, а також повертає ті традиції, які свого часу були «вкрадені» Росією.