У Чорному морі провели тренування ВМС України з кораблями НАТО, фото

10:39, 16.03.2021

Катерна група Військово-морських сил України провела тренування типу PASSEX із кораблями Постійної морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2) в акваторії Чорного моря.

 

Як відомляє Україна молода, про це інформують ВМС України в соцмережах у вівторок.

 

"Мета тренування ― відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань екіпажів кораблів ВМС України з ВМС Туреччини, Румунії та Королівських ВМС Іспанії", - йдеться у повідомленні.

 

 

Усі елементи навчання сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур Альянсу.

 

Зокрема, відпрацьовано серію протимінних дій у складі групи кораблів, передачу вантажів на ходу, відбиття засобів повітряного нападу, проведено корабельно-бойове навчання з проводки за тралами.

 

 

Крім того, відпрацьовано елементи тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства.

 

Це вже другі  цього року тренування типу PASSEX за участю українських ВМС із кораблями Альянсу, які відбуваються задля підтримання безпеки в Чорноморському регіоні та вдосконалення навченості й взаємосумісності під час виконання спільних морських операцій (завдань) у складі багатонаціональних тактичних груп.

 

 

Нагадаємо, що завдання другої Постійної протимінної групи НАТО (як однієї з морських груп швидкого реагування Альянсу) ― пошук, виявлення й знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження.