У Попасній службовий пес помітив приховану «розтяжку» і врятував силовиків, фото

08:34, 15.02.2021
У Попасній службовий пес помітив приховану «розтяжку» і врятував силовиків, фото

Гвардійський службовий пес своєчасно виявив прихований "сюрприз" у Попасній. (Фото Нацгвардії МВС)

Схрон з боєприпасами виявили завдяки службовому псу працівники Нацгвардії України та СБУ під час перевірки потенційно небезпечних будівель у місті Попасна Луганської області.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресслужба НГУ в Об’єднаних силах.

 

Зазначається, що на схрон натрапили під час перевірки: боєприпаси та зброя були сховані поряд із одним із закинутих будинків.

 

«Біля воріт загородженої території силовики уже натрапили на так звану "розтяжку" з прикріпленою до неї ручною гранатою Ф-1. Гвардійський службовий пес, який того дня ніс службу у складі групи, своєчасно виявив прихований "сюрприз"», — зазначають в НГУ.

 

 

Під час огляду прилеглої до будівлі території, було виявлено зброю та боєприпаси.

 

Після цього силовики викликали слідчо-оперативну групу та фахівців Держслужби з надзвичайних ситуацій.

 

 

Зауважимо, що у зоні проведення операції Об'єднаних сил регулярно виявляють схрони з боєприпасами та зброєю невідомого походження. Тільки за 2020 рік СБУ вилучила із незаконного обігу понад 74 тисячі боєприпасів та 200 кілограмів вибухівки, 35 одиниць вогнепальної зброї та майже 200 вибухових пристроїв.

 

Як повідомляла «УМ», 14 лютого у Бахмутському районі Донецької області внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців Збройних сил.

 

Президент Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових.

 

Трагічно загинули: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).