На Солом’янській площі Києва тролейбус збив жінку, відео

15:23, 16.01.2021

Тролейбус наїхав на жінку на регульованому пішохідному переході на Солом’янській площі Києва у суботу вранці.

 

Постраждалу госпіталізували.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Патрульна поліція Києва.

 

"Сьогодні зранку сталася ДТП за участю пішохода та тролейбуса. На Солом’янській площі водій здійснив наїзд на жінку на регульованому пішохідному переході. Потерпілу ушпиталили медики, а встановлювати обставини події будуть слідчі", - інформують правоохоронці.

 

Патрульна поліція також опублікувала відео інциденту, на якому видно, що жінка спокійно вийшла на пішохідний перехід, розташований біля перехрестя, а тролейбус повернув на нього, не збавляючи швидкості.

 

 

У патрульній поліції нагадали, що пішохід має право на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними нерегульованими пішохідними переходами, а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора.

 

На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку.

 

При цьому пішоходам забороняється виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху.