Катастрофа Ан-26 під Чугуєвим могла статися через відмову датчика, фото

10:18, 26.09.2020
Катастрофа Ан-26 під Чугуєвим могла статися через відмову датчика, фото

На місці авіакатастрофи у Харківській області психологи надають допомогу родичам загиблих. (Фото ДСНС)

Бортові самописці знайдено на місці катастрофи військового літака Ан-26 в Чугуївському районі Харківської області на 530 кілометрі траси Київ-Харків. «Чорні скриньки» вціліли, але їх ще не вилучено з літака.

 

Також о 9-й годині ранку в суботу на місці катастрофи було знайдено ще одне тіло під фюзеляжем літака.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляють ДСНС та Командування Повітряних сил ЗСУ.

 

Командування Повітряних сил також повідомило про стан двох постраждалих внаслідок катастрофи. Так, один із курсантів перебуває у стані середньої тяжкості в лікарні міста Чугуїв. Інший курсант – у вкрай важкому стані, лікарі борються за його життя в одній з харківських лікарень.

 

 

Рятувальники продовжують пошук людей на місці аварії літака Ан-26 біля Чугуєва в Харківській області та розгорнули пункт психологічної допомоги для родичів загиблих.

 

Наразі район трагедії очепили, а на його місці створили оперативний штаб, повідомили в командуванні Повітряних сил. Пошуки людей, які були на борту, досі тривають.

 

 

Міністр оборони Андрій Таран уточнив, що головна робоча версія аварії — відмова датчика, а не двигуна, як говорили раніше. До того ж, літак, швидше за все, зачепився крилом об землю. 

 

За його словами, «попередня оцінка фахівців льотної безпеки — відбулася відмова якогось датчика».

 

«За попередньою інформацією, двигун не відмовив, якийсь датчик відмовив. За тією інформацією, яка в нас є, двигун мав більше 5000 годин льоту до чергового ремонту. Тобто сказати, що щось трапилося з двигуном, ми зараз не можемо», — зазначив Таран.

 

Міністр оборони також прокоментував інформацію про зношеність літака; раніше ЗМІ знайшли тендер Міноборони на Prozorro, де вказувалося, що літаку 43 роки, і до 1 жовтня йому мали продовжити термін експлуатації.

 

«Він (літак — ред.) міг би літати без поновленого ресурсу ще три роки… Сталася якась технічна неполадка. Що саме — будемо з’ясовувати», — додав Таран.

 

 

На місце виїхала державна комісія під головуванням віцепрем’єра Олега Уруського. До її складу увійшли глави МВС, Міноборони, ДСНС і Харківської облдержадміністрації, повідомляють рятувальники.

 

На місці авіакатастрофи у Харківській області рятувальники розгорнули пункт психологічного забезпечення, там працюють восьмеро психологів, додають у ДСНС.

 

«Ними створено "місце скорботи", куди усі бажаючі можуть покласти квіти, вшановуючи пам'ять загиблих», — йдеться в повідомленні рятувальників.

 

Як повідомляла, «УМ», літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ впав і одразу загорівся при заході на посадку в Чугуївському районі Харківської області на 530 кілометрі траси Київ-Харків.

 

На борту військового літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ, який зазнав катастрофи коли заходив на посадку на аеродром Чугуєва на Харківщині, перебувало 27 чоловік (пілоти і курсанти), а не 28, як вважалося раніше.

 

З’ясувалося, що за інформацією диспетчера аеродрому на борту перебувало 27 осіб, оскільки одного курсанта - Олександра Харченка не допустили до виконання польоту і це врятувало йому життя.

 

На Харківщині і у Львові оголосили День жалоби 26 вересня.