Офіси Укравтодору в Києві і Львові обшуковують детективи НАБУ, фото

11:56, 20.07.2020

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі проводять обшуки  в офісах «Укравтодору» в Києві і Львові у понеділок.

 

Причина: затримання у Гданську колишнього керівника Укравтодору Славоміра Новака, якого польські правоохоронці підозрюють в корупції, відмиванні грошей і керівництві організованим злочинним угрупованням.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомило НАБУ у понеділок.

 

«НАБУ і САП спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі та Окружною прокуратурою проводять санкціоновані обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства.  У ході слідчих дій в Польщі затримано за підозрою у вчиненні корупційних злочинів колишнього керівника "Укравтодору", громадянина Польщі», - зазначили у бюро.

 

 

Наразі слідчі дії силами міжнародної слідчої групи проходять в офісах "Укравтодору", приміщеннях компаній-учасниць тендерів державної агенції, а також за місцем проживання колишніх посадовців "Укравтодору" та громадян Польщі - ймовірних учасників злочинної організації.

 

 Деталі у НАБУ обіцяли повідомити пізніше.

 

 

Як повідомляла «УМ», співробітники представництва Центрального антикорупційного бюро Польщі у Гданську затримали трьох осіб за підозрою у корупції та діях у складі організованої злочинної групи, серед затриманих – екскерівник "Укравтодору" Славомір Новак.