У Бердянську розбудовують базу ВМС України «Схід», фото

19:55, 11.04.2020

Об'єкти інфраструктури для майбутньої військово-морської бази «Схід» ВМС Збройних сил України буде створено у місті Бердянськ Запорізької області протягом 2020-2021 років. Наразі база ВМС знаходиться у Миколаєві.

 

Як повідомляє «Україна молода», з планом розбудови морської бази на узбережжі Азовського моря ознайомився президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запорізької області у суботу.

 

Президент оглянув територію Бердянського морського торговельного порту, де заплановане створення об'єктів інфраструктури військово-морської бази, а також ознайомився з оперативною обстановкою в Азовському морі.

 

«Дуже важливо мати свої кораблі в цьому місці. Адже таким чином ми захистимо наші порти, нашу торгівлю. Це пряма допомога економіці», – зазначив Зеленський.

 

 

Президенту доповіли, що всі роботи з розбудови заплановані на 2020-2021 роки.

 

Цього року, зокрема, розроблятимуть документацію щодо передачі об'єктів інфраструктури порту в управління Міністерства оборони від Міністерства інфраструктури, демонтують окремі об'єкти на цих територіях, проведуть експертну оцінку та розробку проєктної документації гідротехнічної споруди, де буде дислокуватися майбутній склад дивізіонів.

 

 

В Офісі президента повідомляють, що наступного року побудують причали, а також відновлять житлово-господарські та адміністративні об'єкти.

 

Як повідомляла, «УМ», за кілька годин до цього президент Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ на ділянці розведення сил і засобів сторін № 3 «Петрівське» на Донеччині.