Державність починається з армії, мови і віри

17:20, 28.07.2023
Державність починається з армії, мови і віри

Порошенко у Лаврі в День Хрещення України-Рус. (facebook.com/petroporoshenko)

Сьогодні 1035 річниця Хрещення України-Русі!

 

А також в цей день ми відзначаємо свято Української Державності. Ці дати нагадують нам про істину, яку ми з 2014 року повторюємо знову і знову.

 

Державність починається з армії, мови і віри. З цієї триєдиної основи виростає єдність народу, а з нею — його сила. Довгі роки нам доводилося захищати цю очевидність. Після 24 лютого у цьому вже немає потреби. 

 

Вибір цілей для терористичних ударів говорить сам за себе. росіяни хочуть знищити нашу державу, тому ведуть війну не лише зі ЗСУ, вони знищують театри і музеї, бібліотеки і храми. Ворог сподівається знищити наших близьких, наші святині, історію і пам'ять щоб серед відчаю і руїн нав’язати українцям псевдоісторію путіна і єресь гундяєва.

 

Ми відродили Православну Церкву України, що веде родовід від Володимирового Хрещення і звільняє народ від духовного поневолення. Ми повернули мову, якою написані графіті у Софії Київській, у простір нашого життя. Тепер енергія українського слова об’єднує всіх українців.

 

Але найвищий пріоритет — Армія. Сьогодні все вирішується на полях боїв. Ми віримо в Збройні Сили України, ми дякуємо союзникам за зброю і допомогу. Але основу держави зміцнювати нам, як би не було складно і важко.

 

З пам’яттю про великі звершення Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого і всіх наших великих предків будьте здорові і сильні!

 

Перемоги і миру усім нам і нашій славній Україні!

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній привітав українців з 1035-ю річницею Хрещення України-Руси