Спроби радянських вождів «випалити» українство як явище

23:34, 07.09.2021
Спроби радянських вождів «випалити» українство як явище

Форум - це захід, присвячений торжеству історичної правди та відновленню справедливості. (Фото з ФБ-сторінки митрополита Епіфанія)

У Будинку профспілок у Києві розпочався міжнародний форум «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо».
 
Це захід, на якому Україна знову привертає увагу до спроб радянських вождів «випалити» українство як явище. Захід, присвячений торжеству історичної правди та відновленню справедливості: для тих, хто втратив життя через нелюдські заходи совєтської влади, для нас, їхніх нащадків, та усього українського народу, умисний геноцид якого не визнавався десятиліттями, а правда про який ретельно приховувалася.
 
Тричі, щодесятиліття у 1920-х, 1930-х і 1940-х роках, репресивний каток СРСР прокочувався по українським селам, залишаючи за собою порожні комори, «чорні дошки» та голодних людей у несумісних з життям умовах.
 
У Союзі велася цілеспрямована неоголошена війна проти українського народу, який своїм волелюбством та прагненням свободи підривав стовпи більшовицької ідеології і загрожував самому існуванню тоталітарної імперії.
 
Відкриваючи цю правду, заявляючи про неї на весь світ, ми не лише свідчимо про минуле – ми творимо сьогодення та майбутнє. Бо хоча більшовицька держава і впала 30 років тому – шовіністично-великодержавна імперська ідея, яка була одним з наріжних каменів СРСР, не зникла.
 
З того самого Кремля, в якому Сталін та його поплічники прирікали на смерть мільйони українців, тепер продовжують віддавати накази, за якими вбивають наших братів і сестер. Як тоді в українському народі кремлівські вожді бачили загрозу своїй тоталітарній владі, так і тепер без панування над Україною їхні ідейні спадкоємці не бачать власного майбутнього.
 
«Пізнаєте істину, і істина визволить вас» (Ін. 8: 32). Ці слова Писання повинні надихати всіх нас на пізнання і вивчення правди про минуле, на відновлення справжньої, а не штучно створеної поневолювачами і нав’язаної українському народу, історичної пам'яті.
 
Я сердечно бажаю всім нам успіху в цій життєво важливій справі. І нехай тим, хто працює на благо, допомагає Господь!
 
А жертвам Голодомору-геноциду та всім, хто загинув від репресивної політики СРСР – вічна пам'ять!