У Варшаві розлили кров перед меморіалом радянським солдатам

10:31, 09.05.2024
У Варшаві розлили кров перед меморіалом радянським солдатам

У Варшаві на площі перед меморіалом радянським солдатам розлили кров і розклали кістки. (Фото: фейсбук Euromaidan-Warszawa)

Покласти квіти до пам’ятника радянським солдатам у Варшаві, 9 травня, планував посол росії у Польщі Сєргєй Андрєєв, але він змушений буде йти до пам’ятника “по крові і кістках українців”.

 

Як інформує УМ, про це 9 травня повідомив у Фейсбуці варшавський Євромайдан.

 

Невідомі символічно розлили на площі, що веде до меморіалу радянським солдатам, кров і розклали кістки.

 

“Символічно в ніч перед днем, коли посол росії традиційно кладе квіти до памʼятника радянським солдатам як символу перемоги Росії над фашизмом, у Варшаві невідомі розлили на площі, що веде до меморіалу радянським солдатам, кров і розклали кістки”, - йдеться в повідомленні.

 

Фото з місця події були опубліковані у четвер вранці на платформi Reddit з дописом “тепер посол буде йти по крові і кістках українців”.

 

Зауважимо, що посольство росії і прихильники рф в Польщі щороку приходять до меморіалу-цвинтаря радянськими солдатам, щоб покласти вінки.

 

У 2022 році посол Андрєєв не був допущений активістами до покладання вінків, його облили буряковим соком як символом крові українців в результаті повномасштабної агресії росії. У 2023 році активісти знову завадили послу РФ покласти вінок до пам’ятника.

 

Як повідомляла УМ, Україна та Польща делікатно говоритимуть про історичні питання.