Поліцейського Максима Зарецького могли вбити двоє військових

14:46, 20.04.2024
Поліцейського Максима Зарецького могли вбити двоє військових

20-річний патрульний відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький. (facebook.com/vinn.police)

Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону та слідчі поліції перевіряють двох військовослужбовців на можливу причетність до розстрілу поліцейського патруля у Гайсинському районі Вінниччини.

 

Внаслідок стрілянини загинув 20-річний поліцейський Максим Зарецький, а капітана поліції було поранено.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс генпрокурора в суботу.

 

«За попередніми даними, 20 квітня близько 01:40 поблизу села Яланець Бершадської ОТГ Гайсинського району Вінницької області працівники сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 Гайсинського райуправління зупинили легковий автомобіль.

 

Під час перевірки пасажири авто застосували вогнепальну зброю. Один працівник поліції загинув, другий зазнав поранення», - йдеться у повідомленні.

 

На даний час проведено огляд місця події, вилучені речові докази, здійснюються невідкладні слідчі дії.

 

Здійснення досудового розслідування доручено слідчому управлінню ГУНП у Вінницькій області.

 

Водночас департамент комунікацій Нацполіції повідомляє: «Загиблий під час нічного нападу поліцейський - 20-річний Максим Зарецький. Національна поліція України схиляє голови у жалобі за загибеллю нашого колеги».

 

Тоді як міністр внутрішніх справ Ігор Клименко написав у соцмережах:

 

«Неважливо, хто та в якому одязі. В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю Закону.

 

Мої співчуття родині та близьким загиблого поліцейського. І так: цей трагічний випадок демонструє, що тилу для поліцейських немає».

 

Зауважимо, що 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу спростувала інформацію ЗМІ про те, що вбивця поліцейського на Вінниччині, а також другий нападник нібито є військовослужбовцями бригади.

 

Як повідомляла «УМ», 20 квітня, вночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль. В авто перебували двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських.

 

Від  поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький, а його напарник був поранений.