Умєров та Сирський «проінспектували» нову вітчизняну бронемашину

17:35, 18.04.2024
Умєров та Сирський «проінспектували» нову вітчизняну бронемашину

Новітня українська броньована коласна машина, квітень 2024 року. (Фото: Генеральний Штаб ЗСУ)

Нові зразки озброєння та техніки державного виробництва продемонстрували Головнокомандувачу ЗСУ генерал-лейтенанту Олександру Сирському та Міністру оборони України Рустему Умєрову.

 

Як інформує УМ, про це 18 квітня повідомив Мілітарний.

 

Головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському 18 квітня представили модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем "Спис-Синтез", бронемашину Oncilla та іншу техніку.

 

За даними видання "Мілітарний", серед представленої техніки шестиколісна бронемашина, назва якої поки що тримається у секреті.

 

Зазначається, що колісну броньовану бойову машину Mbombe 6×6, розробила  компанія Paramount Group у 2010 році.

 

Бронемашина вміщує вісім піхотинців та три члени екіпажу: командир, водій й навідник, для кожного бійця виділено окреме протимінне крісло.

 

 

Повідомляється, що у базовій комплектації машина вагою у 16 тонн має 3 клас захисту за стандартом STANAG 4569. Він передбачає витримування обстрілу зі стрілецького озброєння калібру 7,62×51 бронебійними патронами.

 

Крім того, видання додає, що машина здатна витримати підрив заряду вагою до 10 кг у тротиловому еквіваленті.

 

"Такий захист забезпечується завдяки двошаровому V-подібному дну корпусу. В якості озброєння представлена на відео локалізована бронемашина отримала український бойовий модуль "Спис-Синтез"".

 

За даними видання, модуль оснащений 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, 30-мм автоматичним гранатометом КБА-117, спареним кулеметом ПКТ калібру 7,62-мм. Крім того, він має  протитанковий ракетний комплекс "Бар’єр" з пусковими для 2 ракет.

 

"Оригінальний модуль "Спис-Синтез", що використовується на українських БМП, є пілотованим. Для цього під модулем встановлена "корзина" бойового відділення в якому розміщений оператор озброєння, однак на фото воно відсутнє".

 

Також, машина має колісний привід 6×6 та оснащена дизельним двигуном Cummins ISBe4 (300 кВт) з автоматичною 6-ступінчастою коробкою передач Allison. Вона здатна розвивати швидкість у 100 км/год, а запас ходу складає 700 км.

 

Як повідомляла УМ, Україна вперше виготовить за місяць 10 САУ «Богдана».