«Запрацює» за місяць: у «Голосі України» опубліковано Закон про мобілізацію

10:19, 17.04.2024
«Запрацює» за місяць: у «Голосі України» опубліковано Закон про мобілізацію

Закон про мобілізацію опубліковано в газеті "Голос України".

В офіційному виданні Верховної Ради "Голос України" 17 квітня було опубліковано закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

 

Як інформує УМ, про це 17 квітня повідомив "Інтерфакс-Україна".

 

Виходячи з п. 1 перехідних положень, закон №3633-IX про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку набуває чинності 17 травня, тобто через місяць після його публікації.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Ухвалення законодавчого акту підтримали 283 народні депутати.

 

Головна зміна в законі, порівняно з початковою версією, – виключення конкретних термінів демобілізації військовослужбовців. Парламент доручив Кабінету міністрів унормувати питання звільнення військових зі служби і їх ротації окремим законопроєктом.

 

Як повідомляла УМ, у вівторок 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.