Табу на висвітлення воєнних злочинів рф на Херсонщині: журналістська спільнота вимагає усунути Гуменюк

09:44, 17.04.2024
Табу на висвітлення воєнних злочинів рф на Херсонщині: журналістська спільнота вимагає усунути Гуменюк

Низка медійників звинуватила Наталю Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Російської Федерації в зоні відповідальності військовослужбовиці.

До Збройних сил України та Міністерства оборони звернулися представники українських та іноземних медіа з проханням замінити Наталю Гуменюк, яка очолює об’єднаний координаційний пресцентр Сил оборони півдня.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

У заяві до головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, міністра оборони України Рустема Умєрова та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича йдеться про те, що Гуменюк забороняє висвітлювати воєнні злочини Росії в її зоні відповідальності та просять замінити її на "компетентнішу особу".

 

"Впевнені, що особа, яка керує комунікаціями ОСУВ під час війни, повинна вміти адекватно та професійно взаємодіяти з медіа, розуміти надзвичайну важливість висвітлення подій із фронту, необхідність документування та привернення уваги до злочинів росіян і в жодному разі не ставити невиправдані обмеження, які перешкоджають роботі журналістів", – йдеться у зверненні.

 

Також журналісти вимагають забезпечити доступ до районів Херсонщини, оскільки "ці території невиправдано довго блокувалися Наталією Гуменюк, що призвело до непоправних інформаційних наслідків для України".

 

Заяву підписали об’єднання українських медіа "Медіарух", громадська організація "Детектор медіа", а також близько 100 представників українських та іноземних медіа.

 

Як повідомляла УМ, Базікання не на користь: висновки аналітиків є правдивими і шкодять ЗСУ – Гуменюк.