На Донеччині військові-тиловики отримали 3,5 млн гривень «бойових»

11:59, 09.04.2024
На Донеччині військові-тиловики отримали 3,5 млн гривень «бойових»

На Донеччині ДБР викрило учасників організованої групи, які розтратили понад 3,5 млн гривень «бойових» виплат для військових (Фото: сайт ДБР)

Про підозру командиру однієї з військових частин Донеччини та чотирьом його підлеглим повідомили працівники ДБР. Ділки в погонах протиправно нараховували та виплачували "бойові" військовим підрозділу, які де-факто не несли службу на передовій.

 

Як інформує УМ, про це 9 квітня повідомили на сайті Державного бюро рзслідувань.

 

Організатори оборудки розробили злочинну схему для отримання частини з нарахованих "бойових" доплат військовим свого підрозділу. Підозрювані включили у списки для виплат 10 військовослужбовців частини, які фактично не брали безпосередню участь у бойових діях та перебували за межами Донецької області.

 

Протягом 6 місяців цим військовослужбовцям у різний період безпідставно нараховувалось по 100 тисяч гривень. Частину коштів, начебто як благодійну допомогу для свого підрозділу, вони перераховували на вказаний командуванням картковий рахунок.

 

Так у період з березня по вересень сума завданих державі збитків, за даними ДБР, становила майже 3,5 млн грн.

 

Правоохоронці провели почеркознавчу, економічну та військову експертизи.

 

Командира військової частини та трьох його підлеглих підозрюють у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

 

Ще одна учасниця злочинної схеми підозрюється у розтраті та заволодінні чужим майном, вчиненим організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

 

Як повідомляла УМ, ДБР розслідує сотні кримінальних проваджень за фактами порушень у військкоматах та ВЛК.