Польські фермери заблокували рух пасажирського транспорту через ПП «Медика» – «Шегині»

16:41, 20.03.2024
Польські фермери заблокували рух пасажирського транспорту через ПП «Медика» – «Шегині»

У пункті пропуску «Медика – Шегині» розпочалося блокування руху автобусів та легкового транспорту.

На пункті пропуску "Медика" – "Шегині" польські фермери повністю перекрили рух автобусів, не пропускають і легкові автомобілі.

 

Як інформує УМ, про це 20 березня повідомив речник Державної прикордонної служби полковник Андрій Демченко та ДПСУ.

 

"За додатковою інформацією отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща на напрямку пункту пропуску "Медика", навпроти українського – "Шегині", польські фермери продовжують масштабувати свої дії з блокування руху транспортних засобів.

 

За наявною інформацією вони до 20 години взагалі планують не пропускати автобуси та вантажівки як на в’їзд в Польщу, так і на виїзд.

 

Окрім цього вони не пропускатимуть через своє місцезнаходження на автошляху і легкові автомобілі в обох напрямках, однак для цієї категорії транспорту, за наявною інформацією, на території Польщі є можливість об’їзду блокадного місця", - заявив Демченко.

 

За словами речника, наразі українські контрольні служби інформують водіїв транспортних засобів про ці обставини. В свою чергу польська сторона зазначала, що відразу повідомить інформацію у разі зміни ситуації.

 

Перевізників та громадян, які планують поїздку через цей напрямок на українсько-польському кордоні, просять врахувати дану інформацію.

 

Нагадаємо, що приблизно об 11 годині 20 березня польські фермери заблокували рух пасажирських автобусів в пункті пропуску "Медика" - "Шегині". Планувалося, що вони пропускати по одному автобусу в дві години як на виїзд з Польщі так і на в’їзд.

 

Як повідомляла УМ, Фермери «в ударі»: на польсько-німецькому кордоні величезні затори через блокаду.