До Конгресу США й Трампа звернувся Зеленський

09:58, 23.02.2024
До Конгресу США й Трампа звернувся Зеленський

Зеленський закликав Трампа та Конгрес побачити «трагедію» вторгнення Росії в ексклюзивному інтерв’ю Брету Баєру (Фото: Fox News)

Президента США Джо Байдена й експрезидента Дональда Трампа Президент Володимир Зеленський закликав відвідати Україну і на власні очі побачити трагедію війни.

 

Як інформує УМ, про це він сказав у інтервʼю американському телеканалу Fox News.

 

«Я радий бачити всіх кандидатів і всіх людей, які ухвалюють рішення або можуть вплинути на те, щоб проти них не виступали. Просто щоб розуміти, що означає війна в Україні», — сказав він.

 

Інтервʼю проводили на Харківщині, де вже чулися артилерійські постріли та вибухи. Володимир Зеленський зауважив, що Сполученим Штатам важливо побачити різницю того, як живуть у Києві під час війні, і як у Харкові — ближче до фронту.

 

Президент України додав, що не розуміє, як Дональду Трампу вдалося б втілити його тезу про те, що він закінчить війну за 24 години, у життя. Водночас він готовий з ним зустрітися поближче до передової в Україні.

 

«Він побачить, що відбувається, і після цього, я думаю, він передумає, і ми всі розуміємо, що в цій війні немає двох сторін: є тільки один ворог, і це позиція путіна», — наголосив Зеленський.

 

Також український президент звернувся до Конгресу США, який уже впродовж місяців не затверджує новий пакет допомоги для України.

 

«Якщо вони хочуть бути дуже прагматичними, то ціна того, про що ми просимо зараз, — вона менша, ніж буде в майбутньому… Вони будуть платити набагато більше, набагато більше», — сказав він.

 

За його словами, без допомоги Заходу українські війська можуть не зберегти обороноздатність, а Україна не зміцнить економіку та стабільність, що допомогло б нарощувати виробництво власної зброї.

 

На одному з етапів інтерв’ю в Зеленського запитали про замахи на життя. Він відповів, що після пʼятої спроби це йому «зараз нецікаво».

 

Як повідомляла УМ, Момент істини: Україна або Зеленський. Українці, вибір за вами.