На потреби України: армія США планує подвоїти виробництво артснарядів

10:39, 06.02.2024
На потреби України: армія США планує подвоїти виробництво артснарядів

Армія США планує подвоїти виробництво 155-мм снарядів до жовтня, але досягнення цілі наступного року в 100 000 снарядів на місяць вимагатиме від Конгресу схвалення законопроекту про допомогу Україні. (Фото: DORI WHIPPLE)

Подвоїти виробництво артилерійських снарядів, що використовуються Україною, має намір армія США до жовтня цього року.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Defence One.

 

"Армія має на меті подвоїти виробництво ключових боєприпасів, які використовуються в Україні, до жовтня", - заявив сьогодні керівник відділу закупівель армії США Даг Буш.

 

Планується, що виробництво 155-мм артилерійських снарядів у США зросте з 28 000 у жовтні минулого року (останній місяць, за який були оприлюднені точні цифри - ред.) до приблизно 37 000 у квітні та приблизно 60 000 у жовтні 2024 року.

 

Згодом армія США сподівається швидко збільшити виробництво у 2025 році з трохи менше ніж 75 000 снарядів у квітні до 100 000 у жовтні.

 

"Це заплановане збільшення частково пов'язане з новим заводом, який армія будує у Техасі, і який матиме абсолютно новий спосіб виробництва снарядів, використовуючи абсолютно нові технології, які ми ніколи не використовували раніше", - заявив Буш.

 

Як зазначається, доступність боєприпасів, особливо великих артилерійських снарядів калібру 155 мм, не дозволяє Україні зрівнятися з РФ за обсягом вогневого ураження. Наразі українські війська випускають близько 2 тисяч снарядів щодня, що становить приблизно одну п'яту частину від російського обсягу.

 

За словами Буша, масове використання таких боєприпасів, як 155-міліметрові снаряди, може змусити США переглянути питання про те, скільки їм необхідно мати власних запасів.

 

"Якщо збільшення запасів - це спосіб знизити ризик затяжного конвенційного конфлікту, то на це потрібно звернути увагу", - сказав він.

 

За словами Буша, США не довелося збільшувати виробництво невеликих артилерійських снарядів, танкових снарядів або мінометних мін для України, оскільки США змогли задовольнити потреби України без значного виснаження власних запасів.

 

Як повідомлялося, постійний представник Естонії в НАТО Юрій Луйк вважає, що до березня цього року Європейський Союз не зможе надати Україні мільйон боєприпасів, проте зможе ці постачання виконати до кінця року.

 

Як повідомляла УМ, Україна попросила в Канади тисячі списаних ударних ракет CRV7.