Начальник фінслужби в/ч на Київщині нарахував дружині мільйони – ДБР

13:09, 01.02.2024
Начальник фінслужби в/ч на Київщині нарахував дружині мільйони – ДБР

На Київщині ДБР викрило начальника фінансово-економічної служби однієї з військових частин на зловживаннях з фінансами.

Спільно з військовою контррозвідкою СБУ Державне бюро розслідувань викрили на оборудці начальника фінансово-економічної служби однієї з військових частин у Київській області. До схеми він залучив дружину.

 

Як інформує УМ, про це 1 лютого повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань на сайті відомства.

 

Зазначається, що чоловік намагався "замести сліди" свого недбалого ставлення до фінансів частини перед командуванням військ. Для цього він вніс неправдиві відомості про нарахування 20 млн грн додаткової винагороди своїй дружині - старшому солдату цієї частини.

 

"Ці гроші він не планував реально виплачувати старшому солдату, а збирався перекрити утворену через його недбалість заборгованість зі сплати податку на доходи фізичних осіб. Однак він знову "не впорався із завданням", не простежив і гроші реально надійшли на картку дружини", - йдеться у повідомленні.

 

Фігуранту оголосили підозру за ч. 4 ст. 426 КК України (інше умисне невиконання військовою службовою особою дій, які вона за своїми службовими обов’язками повинна була виконати, якщо це заподіяло істотну шкоду). Підозрюваному загрожує до 10 років за ґратами.

 

Як повідомляла УМ, у Лимані військовий розстріляв 2 поліцейських і 2 цивільних жінок – ДБР.