На північних кордонах прикордонники встановлюють камери відеоспостереження

16:42, 26.01.2024
На північних кордонах прикордонники встановлюють камери відеоспостереження

Для цілодобового відстеження ситуації та контролю за обстановкою на державному кордоні, а також на прилеглій території, прикордонники на північному рубежі встановлюють камери відеонагляду. (Фото ДПСУ)

Камери відеонагляду встановлюють для цілодобового відстеження ситуації та контролю за обстановкою на державному кордоні, а також на прилеглій території прикордонники на північному рубежі України.

 

Як інформує УМ, про це 26 січня повідомили на сайті Державної прикордонної служби України.

 

“Найбільш загрозливі напрямки вже облаштовані такими системами віддаленого спостереження”, - ідеться у повідомленні.

 

Камери дають можливість обстежувати місцевість як в денний, так і в нічний час доби. У разі виникнення будь-якої загрози підрозділи можуть заздалегідь її викрити та вчасно й оперативно зреагувати на зміни в обстановці.

 

Зображення виводяться на центри управління службою, з яких прикордонники керують камерами для відстеження ситуації. Передача зображення відбувається через сучасні засоби зв'язку.

 

 

“З метою забезпечення надійної охорони та оборони кордону Державна прикордонна служба продовжує активні заходи з нарощення безпеки на кордоні, в тому числі й шляхом встановлення систем спостереження з функцією позиціонування на місцевості та розпізнавання об’єктів”, - підкреслили у ДПСУ.

 

Додамо,що командування Північної операційної зони проводить постійні тренування контрдиверсійних груп.

 

Як повідомляла УМ, ворожі ДРГ тероризують три прикордонні області.