Медичний гелікоптер отримало ГУР від поляків

17:50, 24.01.2024
Медичний гелікоптер отримало ГУР від поляків

Українські військові отримали від поляків гелікоптер Мі-2 АМ-1 вартістю $633 790 для евакуації поранених

Ще один гелікоптер Мі-2 АМ-1, який призначений для медичної евакуації.Українські військові отримали – його передав народ Польщі.

 

Як інформує УМ, про це повідомило 24 січня Головне управління розвідки Міноборони України у Телеграм.

 

"В авіапарку Головного управління розвідки Міністерства оборони України з’явився ще один гелікоптер Мі-2 АМ-1", - сказано в повідомленні.

 

Даний гелікоптер призначений для медичної евакуації. Його було передано в рамках волонтерської ініціативи Zbroimy Ukrainę - благодійної кампанії, яку організували небайдужі громадяни Польщі після початку повномасштабного вторгнення Росії.

 

Він обладнаний сучасним медустаткуванням, що дозволяє надавати допомогу евакуйованим з прифронтових територій прямо в повітрі. Та може транспортувати трьох легко- або одного важкопораненого.

 

"Висловлюємо вдячність усім громадянам Польщі, за чиї пожертви був придбаний важливий гелікоптер-медевак, а також організаторам благодійної ініціативи "Озброїмо Україну" журналісту Божинару Пайонку, юристці Христині Потапенко, керівниці "Фонду масових явищ" Надії Мороз-Ольшанській та усім амбасадорам, які підтримали проект", - написали в ГУР.

 

Як повідомляла УМ, волонтерка і парамедикиня Яна Рихліцька загинула під час евакуації поранених під Бахмутом.