Українці визначилися: обрано найкращі поштові марки 2023 року

15:27, 24.01.2024
Українці визначилися: обрано найкращі поштові марки 2023 року

"Укрпоштівські" призери. (Фото: АТ “Укрпошта”)

Найкращі поштові марки 2023 року, випущені минулоріч «Укрпоштою», обрали в Україні.

 

Як інформує УМ, про це 24 січня повідомила пресслужба АТ “Укрпошта” на сайті відомства.

 

Протягом минулого тижня прихильники українських поштових мініатюр брали участь у голосуванні за кращі поштові випуски 2023 року у двох категоріях: “Найкраща поштова марка” і “Найкращий поштовий блок”.

 

У результаті голосування визначилося, що мініатюра “Вічна пам’ять!” отримала найбільшу кількість голосів і отримала звання “Найкращої поштової марки України 2023 року”. Цей благодійний поштовий випуск був представлений Укрпоштою 29 серпня у День пам’яті загиблих захисників України. Мініатюра використовує ескіз картини “Журба” заслуженого художника України Олега Шупляка, на якому козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій.

 

Також визначено найкращий поштовий блок України, яким став випуск “Українські колядки в Києво-Печерській лаврі”, представлений напередодні Різдва 2023 року. Автором є заслужений художник України Миколай Кочубей. Цей тематичний блок присвячено річниці проведення Православною Церквою України різдвяного богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, якому минулого року виповнилося 950 років.

 

Укрпошта також відзначила, що серед улюблених марок українців також виявилися “Винищувачі зла” Максима Паленка, блок “Воїни світла. Воїни добра” Олександра Нікітюка та марка “ПТН ПНХ”.

 

Додамо, що проєкт “Укрпошта-Ліки” планують реалізувати на територіях, що були деокуповані та знаходяться поблизу фронту. Запуск пілотного проєкту заплановано на 1 лютого.

 

Як повідомляла УМ, для визначення марки-2023 Укрпошта оголосила про початок конкурсу.