На честь вбитих рашистами підлітків у Бердянську перейменують вулицю в Запоріжжі

10:59, 15.01.2024
На честь вбитих рашистами підлітків у Бердянську перейменують вулицю в Запоріжжі

У Запоріжжі вшановують подви підлітків Тиграна Оганесяна та Микити Хангалова. (Фото з відкритих джерел)

Вулицю Лассаля, що в Запоріжжі, розділять на дві частини та присвоять їм назву імені Тиграна Оганесяна та Микити Ханганова, яких російські окупанти вбили у Бердянську.

 

Як інформує УМ, про це повідомило місцеве видання “ЗаБор”.

 

З ініціативою вшанувати пам’ять героїчних хлопців перейменуванням на їхню честь запорізьких вулиць ще торік виступила Бердянська МВА.

 

У Запорізькій міській раді було винесено на голосування пропозицію щодо перейменування міських вулиць ім’ям бердянських Героїв. Голосування відбувалося на офіційному сайті Запорізької міської ради. За його результатами, запорожці підтримали таку ініціативу.

 

Пропонується вулицю Лассаля розділити на дві частини та присвоїти їм назву імені Тиграна Оганесяна та Микити Ханганова.

 

Нагадаємо, що страшне вбивство двох українських підлітків окупантами в Бердянську сталось у червні 2023 року. Перед тим рашисти затримали підлітків Тиграна Оганесяна та Микиту Хангалова, яких звинуватили у “тероризмі”. Тиграна, зокрема, окупанти звинувачували у спробі диверсії на залізниці, забрали під варту, де чинили тиск і знущалися.

 

За даними правозахисників, російські снайпери вбили Микиту пострілом у голову, а Тиграна – у серце. Після страшного інциденту в Україні заявили, що трактують вбивство підлітків, як позасудову страту з боку рф.

 

Як повідомляла УМ, рашисти вбили у Бердянську двох підлітків-партизанів.